Ήττα για την εθνική Εφήβων από τη Ρωσία, προδόθηκε από το κάκιστο πρώτο δεκάλεπτο

featured image

Μία μέρα μετά τη νίκη κόντρα στη Φιλιππίνες, η εθνική Ελλάδας μπάσκετ των Εφήβων κλήθηκε να αντιμετωπίσει την πολύ πιο δυνατή ομάδα της Ρωσίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο που γίνεται στην Κρήτη. Αν και προσπάθησε να φέρει το ματς στα μέτρα της και να πλησιάσει τους αντιπάλους στο σκορ, αποδείχθηκε ότι το πρώτο δεκάλεπτο ήταν κάτι παραπάνω από... καταστροφικό.

Συγκεκριμένα η αντίπαλος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είχε βρεθεί να προηγείται με 30-12 λίγο πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου (αυτή έληξε με 31-15), όντας το απόλυτο αφεντικό του παρκέ. Όσες προσπάθειες και αν πραγματοποίησε το συγκρότημα του Γιάννη Καστρίτη, όσο χαρακτήρα κι αν έδειξε από τη στιγμή που δεν παράτησε ποτέ τα όπλα, δεν μπόρεσε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση.

Μάλιστα, στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου είχε μειώσει το σκορ και στους επτά πόντους (62-55 στο 32") και έδειχνε να παίρνει το momentum της αναμέτρησης. Όμως, ένα τρίποντο του Στσερμπένεφ έφτασε τη διαφορά και πάλι σε διψήφιο νούμερο (65-55) στο 33" χωρίς να υπάρχει άλλη αντίδραση από την πλευρά της ελληνικής ομάδας. Οι Ρώσοι έκαναν σωστή διαχείριση του ματς και έφτασαν στην τελική επικράτηση με 83-75, ανοίγοντας με τη σειρά τους «λογαριασμό» στο Παγκόσμιο Κύπελλο U19 της Κρήτης μετά την ήττα τους στην πρεμιέρα από την Αργεντινή.

Καλύτερος παίκτης για την Εθνική μας ήταν ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, ο οποίος τελείωσε το ματς έχοντας 28 πόντους με 5/7 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 6/6 βολές, 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ ο Νίκος Αρσενόπουλος πρόσθεσε άλλους 12 πόντους με 4/12 εντός παιδιάς και 4 ριμπάουντ. Από τους Ρώσους μυθικό ματς έκανε ο Νικίτα Μιχαϊλόφσκι ο οποίος είχε «triple double» με 20 πόντους, 13 ριμπάουντ και 12 ασίστ!!!

Αύριο, Δευτέρα (01/07) το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει ρεπό και θα κλείσει τα ματς του ομίλου απέναντι στην Αργεντινή το βράδυ της Τρίτης (2/7, 20:30).

Τα δεκάλεπτα: 31-15, 49-34, 62-48, 83-75

Πηγή: gazzetta.gr

Από το Blogger.