Δένδιας: Ζητάμε ισχυρή εντολή για να εφαρμόσουμε γενναίο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων

featured image

Η Νέα Δημοκρατία ζητεί στις επικείμενες εκλογές ισχυρή εντολή διακυβέρνησης ώστε να μπορέσει να εφαρμόσει το γενναίο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων το οποίο έχει θέσει στην κρίση της ελληνικής κοινωνίας, χωρίς τους συμβιβασμούς που αναπόφευκτα απαιτεί μία κυβέρνηση συνεργασίας και τη «δαμόκλεια σπάθη» της απώλειας της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, όπως τονίζει ο Νίκος Δένδιας.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Νότιο Τομέα της Β΄ Αθήνας εξηγεί: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε το αυτονόητο. Η πρόταση που καταθέτουμε στην ελληνική κοινωνία έχει ως προϋπόθεση τη δυνατότητα εφαρμογής της. Είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία  δεν μπορεί να συνεργασθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ με το ΚΙΝΑΛ, πέραν των συνεχών αλλαγών της στάσης του, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν μπορεί να υπάρξει συμφωνία σε κοινό προγραμματικό πλαίσιο. Το κόμμα μας συνεπώς ζητά ισχυρή εντολή διακυβέρνησης ώστε να μπορέσει να εφαρμόσει το γενναίο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων το οποίο έχει θέσει στην κρίση της ελληνικής κοινωνίας, χωρίς τους συμβιβασμούς που αναπόφευκτα απαιτεί μία κυβέρνηση συνεργασίας και τη «δαμόκλεια σπάθη» της απώλειας της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Η συναίνεση την οποία θα επιδιώξει η αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με άλλες πολιτικές δυνάμεις  - ή και με πρόσωπα που  θέλουν και μπορούν να στηρίξουν την  εθνική προσπάθεια για ανάταξη της χώρας - είναι ένα εντελώς διαφορετικό ζήτημα».

Για το debate, ο κ. Δένδιας σχολιάζει πως με τη στάση του ο Αλέξης Τσίπρας απέδειξε ότι δεν επεδίωκε στην πραγματικότητα διάλογο με τη συμμετοχή των πολιτικών αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, αλλά μία «κοκορομαχία», σε μία απελπισμένη προσπάθεια να μειώσει κατά το δυνατόν το εύρος της εκλογικής του ήττας. Και αυτό το επεδίωξε μάλιστα παρά την καταγεγραμμένη δήλωσή του στο παρελθόν ότι είναι προσβλητική για την ποιότητα της Δημοκρατίας μας μια τηλεμαχία ανάμεσα μόνο στους αρχηγούς των δύο μεγαλύτερων κομμάτων. Δεν είναι η πρώτη φορά βεβαίως που άλλα λέει τη μία φορά και άλλα την άλλη. Ο απερχόμενος πρωθυπουργός επιβεβαίωσε απλώς ότι η τακτική του αυτή, την οποία βιώσαμε με οδυνηρές συχνά συνέπειες καθ’ όλα τα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δεν αλλάζει και είναι μόνιμο στοιχείο του πολιτικού του λόγου. Η Νέα Δημοκρατία από την πλευρά της δεν φέρει καμία ευθύνη για την αλλαγή της αρχικής ημερομηνίας, η οποία είχε συμφωνηθεί.

Χαρακτηρίζει fake news των trolls του ΣΥΡΙΖΑ τα περί δήθεν «κρυφού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας και σχολιάζει: Κατανοητή η αγωνία για την επερχόμενη συντριβή, αλλά ας μην κουράζονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Μετά από 10 χρόνια καταιγισμού ψεμάτων,  τοξικού πολιτικού λόγου και ρητορικής μίσους εκ μέρους τους, ουδείς πλέον τους πιστεύει.

Για τη μείωση των φόρων ξεκαθαρίζει πως θα ξεκινήσει την 1/1/ 2020, καθώς εξυπακούεται ότι θα πρέπει να ψηφιστεί πρώτα ο Προϋπολογισμός τους νέου έτους, ο οποίος θα κατατεθεί τον Οκτώβριο, ενώ για συγκεκριμένους φόρους, όπως π.χ. για τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει από την πρώτη στιγμή ότι η μείωση θα γίνει σταδιακά. «Αυτό δεν σημαίνει ότι παραπέμπονται για το δεύτερο μέρος της θητείας της νέας διακυβέρνησης ή στις καλένδες. Και σε αυτή την περίπτωση, στον ΣΥΡΙΖΑ της «σεισάχθειας» και του «προγράμματος της Θεσσαλονίκης», φαίνεται ότι κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Η Νέα Δημοκρατία έχει ανακοινώσει από την πρώτη στιγμή, υπεύθυνα και με πλήρη κοστολόγηση, πώς και πότε θα μειωθούν οι φόροι. Δεν είναι οι λίγοι μήνες το πρόβλημα, μετά από μία «φοροκαταιγίδα» αρκετών ετών. Άλλωστε, η θεσμοθέτηση και μόνο της μείωσης της φορολογίας  από τη νέα κυβέρνηση, είναι βέβαιο ότι θα αλλάξει άμεσα το κλίμα στην αγορά και θα συμβάλλει στον μεγάλο εθνικό στόχο της προσέλκυσης μεγάλων επενδύσεων στη χώρα» καταλήγει.

Από το Blogger.