13χρονη στη Φλόριντα «έδειρε» καρχαρία που της επιτέθηκε (vid)

featured image


Περιγράφοντας τη στιγμή της επίθεσης η 13χρονη, η οποία τραυματίστηκε στην κοιλιά, τα χέρια και τα πόδια και χρειάστηκε 19 ράμματα, είπε ότι βρισκόταν στο νερό μέχρι τη μέση όταν δέχθηκε τα «δυνατά» δαγκώματα του καρχαρία.

Καθοριστική για την επιβίωση της αποδείχθηκε η κίνηση της 13χρονης Έλα Ριντ να ρίξει γροθιά σε καρχαρία όταν δέχθηκε επίθεση σε παραλία στη Φλόριντα.

Περιγράφοντας τη στιγμή της επίθεσης η 13χρονη, η οποία τραυματίστηκε στην κοιλιά, τα χέρια και τα πόδια και χρειάστηκε 19 ράμματα, είπε ότι βρισκόταν στο νερό μέχρι τη μέση όταν δέχθηκε τα «δυνατά» δαγκώματα του καρχαρία.

Ο καρχαρίας, μάλιστα, επέστρεψε παρά το γεγονός ότι μετά την πρώτη γροθιά οπισθοχώρησε: «Δεν με άφηνε οπότε χρησιμοποίησα το χέρι μου και την πάλαμι και με δάγκωσε και εκεί» συνέχισε στην περιγραφή της η 13χρονη.Οι πρώτοι που έσπευσαν στο πλευρό της νεαρής ήταν ο αδερφός της και η μητέρα της. «Ήταν τρελό γιατί ήταν καλυμμένη με αίμα από το κεφάλι μέχρι τα νύχια οπότε δεν μπορούσα να καταλάβω τι συνέβαινε. Έτρεμε αλλά ήταν ψύχραιμη» είπε η μητέρα της σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

Σύμφωνα με την εκτίμησή του κοριτσιού, ο καρχαρίας που της επιτέθηκε ήταν ένας καρχαρίας ταύρος περίπου 1,8 μέτρων με την ίδια να λέει ότι «αρχικά δεν ένιωθα πόνο γιατί η αδρεναλίνη είχε “χτυπήσει κόκκινο”».

Η πολιτεία της Φλόριντα θεωρείται η «πρωτεύουσα» των επιθέσεων από καρχαρίες καθώς από τις 57 που καταγράφηκαν το 2022, στις δικές της παραλίες συνέβησαν οι 16.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Από το Blogger.