Αυστραλός ανέλυσε της θεωρίες συνομωσίας και έλυσε το μυστήριο γύρω από το τρίγωνο των Βερμούδων

featured image


Ένας επιστήμονας από την Αυστραλία κατέρριψε τον μύθο σχετικά με τον μεγάλο αριθμό εξαφανίσεων στο Τρίγωνο των Βερμούδων.

Το Τρίγωνο του Διαβόλου είναι μια θανατηφόρα περιοχή μεταξύ της Φλόριντα, του Πουέρτο Ρίκο και των Βερμούδων, η οποία είναι γνωστό ότι έχει απορροφήσει δεκάδες αεροπλάνα και πλοία κατά τη διάρκεια των ετών.

Η περιοχή καλύπτει 700.000 χιλιόμετρα ωκεανού (270.000 τετραγωνικά μίλια) και είναι ένα ιδιαίτερα πολυσύχναστο κομμάτι της θάλασσας.

Ωστόσο, έχουν διατυπωθεί πολλές θεωρίες συνωμοσίας που υποδεικνύουν την ύπαρξη υπερφυσικής δύναμης ή εξωγήινων εισβολέων που αιχμαλωτίζουν ανθρώπους για τις πειραματικές τους μελέτες. Πίσω στο 2017, ο Karl Kruszelnicki, ένας Αυστραλός επιστήμονας κατέρριψε τον μύθο σχετικά με τον μεγάλο αριθμό εξαφανίσεων, δηλώνοντας το πιο κοινό αλλά και «απλό» επιστημονικό γεγονός. Σύμφωνα με τον Kruszelnicki, τα άλυτα μυστήρια του Τριγώνου των Βερμούδων οφείλονται πιθανότατα σε «ανθρώπινα λάθη και κακές καιρικές συνθήκες» λόγω της εγγύτητας του τριγώνου με τον ισημερινό

Ο Αυστραλός επιστήμονας δήλωσε: «Βρίσκεται κοντά στον Ισημερινό, κοντά σε ένα πλούσιο μέρος του κόσμου -την Αμερική- επομένως έχεις πολλή κίνηση».



Τόνισε την ομοιότητα μεταξύ του αριθμού των εξαφανίσεων στο Τρίγωνο των Βερμούδων και οποιουδήποτε άλλου μέρους της περιοχής στον κόσμο.

Ο Kruszelnicki επανέλαβε το γεγονός ότι η περιοχή όπου τα πλοία εισέρχονται στον Ατλαντικό Ωκεανό δεν παρουσιάζει ασυνήθιστα χαρακτηριστικά και δεν υπάρχει «τίποτα το ασυνήθιστο» σε αυτήν. Σύμφωνα με τα Lloyd’s of London και την αμερικανική ακτοφυλακή ο αριθμός των αγνοουμένων στο Τρίγωνο των Βερμούδων είναι ο ίδιος με οποιονδήποτε άλλο τόπο στον κόσμο σε ποσοστιαία βάση», πρόσθεσε.

Στις 5 Δεκεμβρίου 1945, η πτήση 19 ήταν μια εκπαιδευτική πτήση πέντε Grumman TBM Avenger που απογειώθηκε από το Ναυτικό Αεροπορικό Σταθμό Fort Lauderdale της Φλόριντα. Είχε 14 μέλη πληρώματος και κάθε μέλος ήταν έμπειρος αεροπόρος του Πολεμικού Ναυτικού.

Η πτήση 19 εκτελούσε μια δίωρη αποστολή ρουτίνας πάνω από τον Ατλαντικό όταν συνέβη το μοιραίο περιστατικό και έχασε όλα τα ραδιοσήματα με την αεροπορική βάση.

Ωστόσο, όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, ένα ιπτάμενο σκάφος PBM Mariner με 13μελές πλήρωμα στάλθηκε για να αναζητήσει την Πτήση 19, η οποία επίσης εξαφανίστηκε στον αέρα.

Ο Kruszelnicki ανέλυσε και απάντησε στη θεωρία συνωμοσίας με απλές εξηγήσεις για την απώλεια της Πτήσης 19 και του PBM Mariner.

«Δεν ήταν καλός καιρός, υπήρχαν κύματα 15 μέτρων», εξήγησε.

Ωστόσο, το μυστήριο λύθηκε προ πολλού το 1975, όταν ένας βιβλιοθηκάριος και ιστορικός, ο David Kusche, δημοσίευσε την έρευνά του για το φαινόμενο.

Μετά από μια ολοκληρωμένη εξέταση των επίσημων αναφορών για τα πλοία, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο λόγος της εξαφάνισής τους αποδόθηκε σε μεγάλο βαθμό σε «δυσμενείς καιρικές συνθήκες«, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις «ανασύρθηκαν» υπολείμματα των πλοίων.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Από το Blogger.