Έκανε μπότοξ για 20 χρόνια, το έκοψε «μαχαίρι» & δείχνει πώς είναι το πρόσωπό της τώρα που σταμάτησε

featured image


Μια νοσηλεύτρια  από την Καλιφόρνια αποκαλύπτει στο TikTok τι της συνέβη όταν σταμάτησε να κάνει ενέσεις Botox στο πρόσωπό της, κάτι που έκανε τα τελευταία 20 χρόνια.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε από την TikToker Brenda Blay, η οποία χρησιμοποιεί το όνομα χρήστη @nursebblay στην εφαρμογή TikTok.

Το κλιπ έχει ήδη ξεπεράσει τις 384.000 προβολές.

“Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς μοιάζει ένας άνθρωπος που χρησιμοποιεί μπότοξ για 20 χρόνια όταν σταματάει;” ξεκίνησε η Blay.

Στη συνέχεια, η νοσοκόμα έδειξε το μέτωπό της, δείχνοντας μικρή μυϊκή κίνηση ανάμεσα στα φρύδια της και κοντά στην κορυφή του κεφαλιού της.

“Σταμάτησα να τα χρησιμοποιώ τον Οκτώβριο, οπότε έχουν σχεδόν εξαφανιστεί, αλλά παρατηρείτε ότι δεν έχω μυϊκή κίνηση – επειδή δεν τα έχω χρησιμοποιήσει τόσο καιρό”, εξήγησε.

Και συνέχισε: “Οπότε τώρα ουσιαστικά ξαναχτίζω τους μύες μου”.

Η νοσοκόμα αποκάλυψε ότι αισθάνεται ότι η κίνηση και οι ρυτίδες αρχίζουν να επανέρχονται, αλλά δεν είναι ακόμα 100% εκεί.

Tο έκοψε “μαχαίρι” & δείχνει πώς είναι το πρόσωπό της τώρα που σταμάτησε

“Μην ανησυχείς”, συμβούλεψε η Blay στο βίντεο. “Απλά κάνε διαλείμματα”.

Στα σχόλια στο βίντεό της, η TikToker εξήγησε ότι κάνει διαλείμματα ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να διατηρεί τους “μυς της ενεργούς” και να “διατηρεί την πληρότητα” στο μέτωπό της.

Η εφημερίδα The Post επικοινώνησε με την Blay σχετικά με το θέμα.

Αυτό που φάνηκε να περιγράφει η Blay ήταν μια μορφή μυϊκής ατροφίας, που ενδεχομένως προκαλείται από τις ενέσεις Botox.

Η μυϊκή ατροφία ορίζεται ως η “μείωση του μεγέθους και η σπατάλη του μυϊκού ιστού”, σύμφωνα με το  σύστημα υγείας Mount Sinai.



Η δερματολόγος Patricia Wexler στη Νέας Υόρκης εξήγησε ότι οι μύες μπορεί να ατροφήσουν από “έλλειψη χρήσης” εάν το Botox χρησιμοποιείται με συνέπεια χωρίς διαλείμματα, όπως ανέφερε σχετικά σε άρθρο της πέρυσι.

Μια μελέτη του 2010 από το Πανεπιστήμιο του Κάλγκαρι διαπίστωσε ότι τα ζώα στα οποία έγινε ένεση με την τοξίνη παρουσίασαν μυϊκή αδυναμία στο σώμα – ακόμη και σε σημεία στα οποία δεν είχε γίνει ένεση μπότοξ.

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη περισσότερες έρευνες που πρέπει να γίνουν σχετικά με το Botox και την ατροφία των μυών, σημειώνεται σε μελέτη του 2018

Το Botox – το οποίο είναι επίσης γνωστό με την επίσημη ονομασία του “Botulinum toxin” – είναι μια καλλυντική ένεση που χαλαρώνει προσωρινά τους μύες του προσώπου, χρησιμοποιώντας μια τοξίνη που ονομάζεται onobotulinumtoxinA , σύμφωνα με την Mayo Clinic.

Ο δερματολόγος Dr. Manasi Shirolikar δήλωσε στην εφημερίδα The Post ότι αφού σταματήσετε τις ενέσεις Botox, τα αποτελέσματα δεν θα εξαφανιστούν αμέσως.

“Δεν θα εμφανίσετε ρυτίδες μέσα σε μια νύχτα”, έγραψε η The Post. “Το δέρμα σας θα εξακολουθεί να φαίνεται νεότερο, πιο λείο με πιο απαλές ρυτίδες, καθώς ο ίδιος ο μυς θα έχει αποδυναμωθεί με την πάροδο του χρόνου”.

Και συνέχισε: “Θα εξακολουθείτε να φαίνεστε πολύ νεότερη από ό,τι θα ήσασταν αν δεν είχατε κάνει την ένεση, αλλά θα διατρέχετε τον κίνδυνο να εμφανίσετε ξανά ρυτίδες, καθώς η επίδραση του Botox εξασθενεί σε 3 έως 6 μήνες”.

Ο δερματολόγος σημείωσε επίσης ότι θα παρατηρήσετε πρώτα τις δυναμικές ρυτίδες, οι οποίες είναι ρυτίδες που αναπτύσσονται από τις εκφράσεις του προσώπου.

Εξαιτίας αυτού, οι στατικές ρυτίδες, οι οποίες εμφανίζονται σε όλα τα μάγουλα και το λαιμό, μπορεί επίσης να γίνουν πιο εμφανείς.

Εξήγησε επίσης ότι μετά τη διακοπή του Botox, το δέρμα σας μπορεί να φαίνεται πιο λεπτό.

“Συνήθως, αν η θεραπεία σας με Botox έχει ξεκινήσει στις αρχές της δεκαετίας του 20, μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη ατροφία του μυός, η οποία θα μπορούσε να φανεί ως λεπτότερο δέρμα, ιδιαίτερα ορατό στο μέτωπο”, έγραψε. “Ωστόσο, αυτό μπορεί επίσης να οφείλεται στην απορρόφηση των οστών και στην απώλεια λίπους που αποτελούν επίσης μέρος της φυσιολογικής διαδικασίας γήρανσης”.

Στην ενότητα των σχολίων του βίντεο της στο TikTok, πολλοί επικρότησαν την Blay που ανοίχτηκε.

“Ευχαριστώ που είσαι ειλικρινής για το Botox”, σχολίασε ένα άτομο. “Ποτέ δεν χρησιμοποίησα μπότοξ. Θέλω απλώς να γερνάω με χάρη”.

Ένας άλλος συμφώνησε, γράφοντας: “Λατρεύω αυτό που βλέπω! Τίποτα δεν είναι κακό όταν σταματήσει”.

“Δεν βλέπω κανένα λάθος εδώ”, πρόσθεσε κάποιος άλλος.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Από το Blogger.