Αποφυλακίζεται σημερα η Εύας Καϊλή - Βρέθηκε το βραχιολάκι

featured image


Αποφυλακίζεται τη Μεγάλη Παρασκευή η Εύα Καϊλή, αφού σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε το ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Πιο συγκεκριμένα, το ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» που αναζητούνταν βρέθηκε και, σύμφωνα με τον δικηγόρο της Μιχάλη Δημητρακόπουλο, η Εύα Καϊλή θα αποφυλακιστεί από τις φυλακές Χάρεν, έπειτα από απόφαση των δικαστικών αρχών.

Τέσσερις μήνες μετά τη σύλληψή της για την υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο η Εύα Καϊλή ανυπομονεί να βρεθεί κοντά στην δύο ετών κόρη της. «Περιμένω εναγωνίως για το ηλεκτρονικό βραχιολάκι, ώστε να βρεθώ εκτός φυλακής. Την πρώτη μέρα θέλω απλώς να είμαι σπίτι με την κόρη μου. Όλη μέρα μαζί της. Από τον Ιανουάριο την έβλεπα μόνο δύο φορές τον μήνα. Θα παραμείνω στις Βρυξέλλες. Θα συνεχίσω να δίνω μάχη για την αθωότητά μου», είχε δηλώσει η Εύα Καϊλή στις πρώτες της δηλώσεις.

Από την πλευρά του ο Έλληνας δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, τόνισε: «Βρίσκεται σε καλή ψυχολογία και περιμένει με ανυπομονησία τη στιγμή κατά την οποία θα ανοίξει η πόρτα της φυλακής, προκειμένου να μπορέσει να αγκαλιάσει την κόρη της».



Η αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή πάντως δεν συνοδεύεται και από άρση των κατηγοριών, όπως σημειώνεται στο σκεπτικό της απόφασης του βελγικού προδικαστικού συμβουλίου που δημοσιεύει το Politico. «Δεδομένου ότι οι λόγοι, όπως αναφέρονται στο ένταλμα σύλληψης που επιβεβαίωσαν τα ανακριτικά δικαστήρια, εξακολουθούν να ισχύουν όσον αφορά στον κίνδυνο υποτροπής, συμπαιγνίας και αποφυγής εκτέλεσης της ποινής, ωστόσο δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει της προληπτικής κράτησης με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. «Στις δεσμίδες όλες, οι οποίες υπήρχαν αυτοσχέδιες με τα χρήματα, δεν βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα της Εύας Καϊλή», τόνισε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Η Εύα Καϊλή αναμένεται να μείνει σε κατοίκον περιορισμό στο διαμέρισμά της στις Βρυξέλλες μαζί με την κόρη της αλλά χωρίς τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος αποφυλακίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο με περιοριστικούς όρους.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Από το Blogger.