Τέμπη: Η στιγμή που το τρένο Intercity περνάει από το σημείο της εθνικής τραγωδίας, βίντεο

featured image


Στιγμές συγκίνησης στα Τέμπη όταν το τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη για Αθήνα, πέρασε από το σημείο της εθνικής τραγωδίας. Δείτε εικόνες μέσα από το Intercity…

Το Intercity που ξεκίνησε στις 10:08 από Θεσσαλονίκη για Αθήνα, πέρασε λίγο πριν τις 12:00 από το σημείο της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη. Οι 53 επιβάτες κοιτούσαν από τα παράθυρα τα λουλούδια, τις ράγες και το εικονοστάσι που έχει στηθεί για τα 57 θύματα. Οι μηχανοδηγοί κοντά στους εικονολήπτες που απαθανάτιζαν τις στιγμές σε βίντεο. Ήταν η στιγμή που όλοι περίμεναν από το ξεκίνημα της διαδρομής. Το σημείο που το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, τα δύο τρένα συγκρούστηκαν μετωπικά και παρέσυραν στο θάνατο δεκάδες άτομα, κυρίως φοιτητές που επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη.

Το τρένο Intercity που ξεκίνησε από Θεσσαλονίκη και κατευθύνεται προς Αθήνα, έχοντας αναπτύξει σταθερή ταχύτητα, πέρασε από το σημείο ενώ ακούστηκαν επαναλαμβανόμενα ηχητικά σήματα (κόρνα).

Οι πολίτες από ότι φαίνεται είναι ακόμη διστακτικοί και μουδιασμένοι λόγω του σιδηροδρομικού δυστυχήματος που σημειώθηκε στα Τέμπη, μόλις έναν μήνα νωρίτερα. Η επιβατική αμαξοστοιχία Intercity 55 από Θεσσαλονίκη για Αθήνα ξεκίνησε στις 10:08, με 53 άτομα, ενώ η συνολική χωρητικότητα του τρένου είναι περίπου 350 επιβάτες.

Στο επόμενο βίντεο του larissanet.gr, βλέπουμε το πέρασμα του τρένου εξωτερικά. Λίγα μόνο μέτρα από τις ράγες…



Στο επόμενο βίντεο της ΕΡΤ βλέπουμε εικόνες μέσα από το Intercity 55 τη στιγμή που περνάει από το μοιραίο σημείο της σύγκρουσης των δύο τρένων…

«Όλα καλά θα πάνε, δεν υπάρχει ανησυχία, επαγγελματίες είμαστε. Συνεχίζουμε με ασφάλεια» είπε χαρακτηριστικά ένας μηχανοδηγός λίγο πριν ανέβει στο τρένο, το οποίο αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα περίπου στις 15:30. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις επιβατών.

Σημειώνεται πως την προσεχή Παρασκευή 7 Απριλίου, εντάσσονται στο πρόγραμμα το δεύτερο ΙC Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα, τα δρομολόγια του Προαστιακού της Αθήνας στο τμήμα Πειραιάς-Μαγούλα-Πειραιάς, καθώς και το δρομολόγιο Αθήνα-Λειανοκλάδι-Αθήνα.

Την Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου προστίθεται στα δρομολόγια, το τρίτο IC Αθήνα – Θεσσαλονίκη-Αθήνα. Παράλληλα θα ανακοινωθούν εντός των ημερών τα δρομολόγια στις γραμμές Λάρισα-Βόλος, Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα και Θεσσαλονίκη-Λάρισα.

Με το νέο σχεδιασμό η ταχύτητα του τρένου δεν θα υπερβαίνει τα 80 έως 100 χιλιόμετρα, θα υπάρχουν στις θέσεις τους δύο σταθμάρχες σε κάθε σταθμό, θα γίνονται για αρχή περιορισμένα δρομολόγια και θα υπάρχουν συνοδοί σε κάθε τρένο.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Από το Blogger.