Αντεπίθεση Πούτιν – Η ημέρα μου ξεκινά και τελειώνει με τον πόλεμο στην Ουκρανία

featured image


Απόλυτα προσηλωμένος στον πόλεμο στην Ουκρανία δηλώνει πως είναι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν λέγοντας πως η ημέρα του ξεκινάει και τελειώνει με τις εξελίξεις στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως αποκαλεί η Μόσχα την εισβολή στην Ουκρανία. «Φυσικά, δίνω πρωταρχική σημασία (στην Ουκρανία). Η μέρα μου ξεκινά και τελειώνει με αυτή», με συναντήσεις και τηλεφωνικές επικοινωνίες, σύμφωνα με το Ria Novosti.

Η συνέντευξη δημοσιοποιήθηκε από την ρωσική κρατική τηλεόραση και παρόλο που μαγνητοσκοπήθηκε πριν την ανταρσία της Βάγκνερ, αποτελεί την πρώτη δημόσια τοποθέτηση του Ρώσου προέδρου μετά το 24ωρο θρίλερ που εκτυλίχθηκε στη ρωσική επικράτεια από το βράδυ της Παρασκευής έως το βράδυ του Σαββάτου. Σε αυτήν, ο πρόεδρος της Ρωσίας φαίνεται να δίνει τη στήριξή του στα κορυφαία στρατιωτικά στελέχη.



Χαρακτηριστικά, δήλωσε πως βρίσκεται σε συνεχή επαφή με αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας και αισθάνεται σίγουρος για την υλοποίηση των σχεδίων του στο πεδίο της μάχης.

Επίσης, διαβεβαιώνει πως η προσπάθεια για αύξηση της αμυντικής δαπάνης δεν θα βλάψει την οικονομία, την οποία αποκαλεί «θεμέλιο».

Σημειώνεται πως αναλυτές, όπως αναφέρει το Sky News, εκτιμούν πως ο υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, ενδεχομένως να μην παραμείνει στη θέση του μετά την συμφωνία που επιτευχθεί με τον επικεφαλής της Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Στο κλίμα αυτό, ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα λάβει μέρος σε μία συνεδρίαση του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Από το Blogger.