Η κατάρα του Τιτανικού: Βρετανός δισεκατομμυριούχος ήταν μέσα στο υποβρύχιο που εξαφανίστηκε στο ναυάγιο

featured image


Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Χάμις Χάρτινγκ βρισκόταν ανάμεσα στους επιβαίνοντες του υποβρυχίου το οποίο εξαφανίστηκε ενώ έκανε ψυχαγωγική βόλτα στο ναυάγιο του Τιτανικού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph, ο εξερευνητής Χάμις Χάρντινγκ είχε γράψει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ακολούθησε την OceanGate ως «ειδικός αποστολής». Σημειώνεται πως η εταιρεία χρέωνε περίπου 250.000 ευρώ για κάθε εισιτήριο.

Ο θετός του γιος, Brian Szasz, κοινοποίησε μηνύματα ανησυχίας στα κοινωνικά δίκτυα, γράφοντας τα εξής: «Ο πατριός μου είναι σε αυτό το υποβρύχιο». Αναρτώντας, δε, οικογενειακή φωτογραφία από την περσινή μέρα των Χριστουγέννων, σημείωσε: «Σκέψεις και προσευχές για την οικογένειά μου».

ypovrixio-1

Σημειώνεται ότι ο Χάρντινγκ συμμετείχε στην πέμπτη διαστημική πτήση της Blue Origin την περασμένη χρονιά. Κατέχει επίσης το ρεκόρ Γκίνες για τον ταχύτερη περιήγηση στη Γη μέσω του Βόρειου και του Νότιου Πόλου, 46 ώρες, 40 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα, μέσω αεροσκάφους.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Εν τω μεταξύ, η αγωνία κορυφώνεται και η μεγάλη επιχείρηση έρευνας στον Ατλαντικό Ωκεανό συνεχίζεται μετά τον συναγερμό που σήμανε από την εξαφάνιση του υποβρυχίου που μετέφερε κόσμο στο ναυάγιο του Τιτανικού.Η OceanGate Expeditions, η ιδιωτική εταιρεία που διοργανώνει αποστολές στα βαθιά, επιβεβαίωσε σε δήλωσή της ότι της ανήκε το εξαφανισμένο υποβρύχιο και ότι μέσα επέβαιναν άνθρωποι.

Δείτε βίντεο:

Titanic tourist submarine goes missing in the Atlantic Ocean

«Εξερευνούμε και κινητοποιούμε όλες τις επιλογές για να φέρουμε το πλήρωμα πίσω με ασφάλεια. Ολόκληρη η εστίασή μας είναι στα μέλη του πληρώματος στο υποβρύχιο και στις οικογένειές τους», ανακοίνωσε η εταιρεία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο κάθε τουρίστας κατέβαλε 250.000 δολάρια για μια θέση στην οκταήμερη αποστολή. Με βάση, δε, την ιστοσελίδα της OceanGate Expeditions, άλλες δύο αποστολές έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούνιο του 2024.

Στο φως της δημοσιότητας φέρνουν, τις τελευταίες ώρες, τα διεθνή ΜΜΕ στοιχεία από τις ταυτότητες των επιβαινόντων.

Η Action Aviation είχε αναρτήσει, από την πλευρά της, πριν από λίγες ημέρες, το εξής στο Τwitter: «Το υποβρύχιο είχε μια επιτυχημένη εκκίνηση».

Δεν είναι γνωστό, πάντως, ακόμη, πόσα άτομα επέβαιναν στο υποβρύχιο τη στιγμή που χάθηκε, αλλά έχει χωρητικότητα για πέντε.  Το υποβρύχιο, που ονομάζεται Titan, διαθέτει κάμερες υψηλής ανάλυσης και παρέχει στους επιβαίνοντες ζωντανή εικόνα του ναυαγίου.

Οι ειδικοί της αποστολής εκπαιδεύονται στην πλοήγηση, τον εντοπισμό και τις επικοινωνίες. Ήταν προγραμματισμένο το πλήρωμα να περάσει «τρεις έως πέντε ώρες» στα συντρίμμια του Τιτανικού. Η αρμόδια εταιρεία είχε δηλώσει ότι θα πραγματοποιεί τα ταξίδια κάθε χρόνο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Νεότερη Παλαιότερη