Δεν πέφτουν κάτω από 400 ευρώ: Πόσο κοστίζουν τα ακτοπλοϊκά για δύο άτομα με αμάξι στα δημοφιλή ελληνικά νησιά

featured image


Όσοι δεν έχετε κλείσει ακόμη εισιτήρια για τις διακοπές σας καλό θα ήταν να ρίξετε μια ματιά στα παρακάτω στοιχεία.

Το καλοκαιράκι έφτασε και τα πρώτα πράγματα που σκεφτόμαστε την ώρα που κοιτάμε την οθόνη του υπολογιστή μας στο γραφείο είναι ήλιος, θάλασσα και ελληνικά νησιά. Πού θα μας βρει λοιπόν ο Ιούλιος ή ο Αύγουστος; Ήδη οι περισσότεροι όχι μόνο έχουν κάνει πλάνο διακοπών, αλλά έχουν κλείσει ακτοπλοϊκά εισιτήρια και διαμονές.

Από την άλλη πλευρά, όσοι ακόμα το σκέφτονται καλό θα ήταν να βιαστούν καθώς οι «καλές ευκαιρίες» όλο και λιγοστεύουν. Έχεις τσεκάρει όμως τι γίνεται φέτος με τα πλοία; Η τιμή τους ανεβαίνει συνεχώς με αποτέλεσμα ακόμη και το ταξίδι σου μέχρι την Πάρο ή τη Σίφνο να χρειάζεται μια μικρή περιουσία. Ειδικά δε αν υπολογίσουμε στην τιμή και το αυτοκίνητο που θα πάρουμε μαζί στις διακοπές μας.

Κάνοντας μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο για τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων με επιστροφή για δύο άτομα και αμάξι από τα πιο δημοφιλή ελληνικά νησιά είδαμε ότι γενικά δύσκολα το «πακέτο» πέφτει κάτω από 400 ευρώ. Υπάρχουν βέβαια μερικές (ελάχιστες) εξαιρέσεις, αλλά γενικά θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη αν θέλετε να ζήσετε το greek summer.

Πάμε να τα δούμε αναλυτικά:

Σίφνος: 418,20 ευρώ

...

Πάρος: 416,10 ευρώ

...

Σύρος: 407 ευρώ

...

Μύκονος: 468 ευρώ

...

Νάξος: 448 ευρώ



...

Σαντορίνη: 503 ευρώ

...

Σέριφος: 392,20 ευρώ

...

Ρόδος: 634,50 ευρώ

...

Τήνος: 391 ευρώ

...

Μήλος: 336 ευρώ

...

Ίος (γρήγορο): 714,20 ευρώ

...

Ίος (αργό): 350 ευρώ

...

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις περισσότερες περιπτώσεις έχουμε επιλέξει τα αργά πλοία και όχι τα γρήγορα. Υπάρχουν φυσικά κάποιες εξαιρέσεις όπως στη Σίφνο ή στη Σέριφο, όπου οι διαφορές μεταξύ αργού και γρήγορου δρομολογίου είναι σχετικά μικρές.

Ενδιαφέρον προκαλεί η περίπτωση της Ίου, όπου το γρήγορο δρομολόγιο κοστίζει για δύο άτομα με αμάξι πάνω από 700 ευρώ, ενώ στο αργό βλέπουμε πως υπάρχει η μισή τιμή. Κάνει βέβαια δέκα ώρες για να φτάσει στον προορισμό του.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Από το Blogger.