Είπε μόνο 8 λέξεις: Η αντίδραση της Πισπιρίγκου, μέσα στο κελί, μόλις έμαθε το πόρισμα για Μαλένα – Ίριδα

featured image

Στο τέλος φτάνει το θρίλερ που συγκλόνισε το Πανελλήνιο με τα τρία νεκρά παιδιά από την Πάτρα. Τα δύο πρώτα παιδιά της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, η Μαλένα και η Ίριδα, δολοφονήθηκαν κι αυτό αποτυπώνεται στο πόρισμα των δύο ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρια που παραδίδεται σήμερα στις Αρχές.

Η υπόθεση από την Πάτρα που συντάραξε την κοινή γνώμη ήταν όντως το έγκλημα του αιώνα. Η Μαλένα, η Ίριδα και η Τζωρτζίνα δολοφονήθηκαν.

Μετά τις αποκαλύψεις για την 9χρονη που πέθανε τον περασμένο Γενάρη, οι έρευνες και οι αναλύσεις έδειξαν πως και τα δύο πρώτα παιδιά της οικογένειας Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη, δεν πέθαναν από παθολογικά αίτια. Τα αγγελούδια άφησαν την τελευταία τους πνοή από ασφυξία και πλέον η δικαιοσύνη καλείται να βρει τον ένοχο ή τους ενόχους.

Δολοφονίες από ασφυξία με τον ίδιο τρόπο

Από ασφυκτικό θάνατο που προήλθε από ανθρώπινο παράγοντα έφυγαν από τη ζωή η Μαλένα και η Ίριδα, σύμφωνα με το πόρισμα των ιατροδικαστών το οποίο αναμένεται να παραδοθεί σήμερα στις εισαγγελικές και αστυνομικές Αρχές και αποκαλύπτει το newsit.gr.

Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα και εμπεριστατωμένες εξετάσεις, ο Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλογριάς αποφάνθηκαν ότι υπάρχει κοινή αιτία θανάτου και των δύο κοριτσιών.

Το πόρισμα των εκ των κορυφαίων ιατροδικαστών καταλήγει όπως φαίνεται στην ανθρωποκτονία, αφού τόσο η Ίριδα όσο και Μαλένα δεν άφησαν τελικά την τελευταία τους πνοή εξαιτίας κάποια παθολογικής αιτίας. Και στις δύο περίπτωση σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr τα δύο κορίτσια ηλικίας 3,5 και 6 μηνών πέθαναν εξαιτίας «της φράξης των ανωτέρων αεραγωγών (στόματος και μύτης)» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Στην περίπτωση της Ίριδας το «κλειδί» ήταν το περιβόητο πανάκι. Κι αυτό γιατί το αίμα και τα άλλα υγρά όπως αποδείχτηκε από τις εξετάσεις των δύο ιατροδικαστών δεν προέρχονταν από τους πνεύμονες, καθώς θα βρίσκονταν υπολείμματα στην τραχεία, αλλά από πληγή στο στόμα του μόλις 6 μηνών μωρού.

Το γεγονός αυτό φανερώνει ότι το πανάκι χρησιμοποιήθηκε για να φραγεί η στοματική κοιλότητα του παιδιού, με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυκτικό θάνατο. Μέσα στο σπίτι εκείνη τη μοιραία νύχτα για το αγγελούδι, την Άνοιξη του 2021, ήταν η Ρούλα Πισπιρίγκου, η αδερφή της Δήμητρα και η τότε 8χρονη Τζωρτζίνα.

Πάτρα: Έρχονται ραγδαίες εξελίξεις

Για την Μαλένα τώρα οι τοξικολογικές αλλά και η εξετάσεις χρώσεις που έγιναν δεν έδειξαν τίποτα το επιλήψιμο, καθώς βρέθηκαν καθαρές. Η ηπατική ανεπάρκεια που βρέθηκε ως αίτια θανάτου στο 3,5 χρονών κοριτσάκι σε συνδυασμό με κάποια άλλα ευρήματα οφείλεται σε ασφυξία η οποία προήλθε από ανθρώπινο παράγοντα.

«Το ότι είναι κοινός ο μηχανισμός θανάτου των δύο παιδιών είναι κάτι που περιμέναμε, καθώς αυτό συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο δράστης κάνει το ίδιο πράγμα ακριβώς» είπε το πρωί ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, που τόνισε ότι πρέπει να αναμένουμε εξελίξεις μέσα στις επόμενες μέρες.

Οι κρίσιμες καταθέσεις στην Πάτρα

Η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου, Ελένη Λεγάτου και ο πατέρας της Ανδρέας Πισπιρίγκος θα μεταβούν στο Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Αχαΐας, προκειμένου να «συναντήσουν» τους άνδρες του Ανθρωποκτονιών. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεφωνικής επικοινωνίας, ενημερώθηκαν πως σε δεύτερο χρόνο θα γίνει γνωστή η ακριβής ώρα προσέλευσης τους, ωστόσο πηγές ανέφεραν πως η διαδικασία προσδιορίζεται να ξεκινήσει περί τις 11:00 το πρωί.



Οι γονείς της κατηγορούμενης που από την πρώτη στιγμή υποστηρίζουν την αθωότητα του παιδιού τους και βρίσκονται στο πλευρό της, κατά πληροφορίες θα κληθούν να πουν όλα όσα γνωρίζουν για τη μεταξύ σχέση του εν διαστάσει πλέον ζεύγους Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου. Για την εικόνα της Ρούλας ως μητέρα και το πως διαχειρίστηκε το πρόβλημα υγείας και των θανάτων της Μαλένα και της Τζωρτζίνας, αλλά και την ξαφνική απώλεια της Ιριδας.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έστειλε εξώδικο στο εργαστήριο του ΑΠΘ

Μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρωινό», ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος, είπε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου έστειλε εξώδικο στο εργαστήριο του ΑΠΘ, καθώς, όπως υποστήριξε «υπάρχει αντίφαση σε σχέση με τα αποτελέσματα στην τοξικολογική εξέταση των ούρων της μικρής Τζωρτζίνας» και δεν είναι σαφές ποια είναι τα αξιόπιστα αποτελέσματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Σχολιάζοντας το γεγονός πως στο φιαλίδιο με αίμα της Τζωρτζίνας, που βρέθηκε μετά από μήνες στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, τελικώς δεν ανιχνεύθηκαν ίχνη κεταμίνης, ο κ. Παπαδόπουλος είπε «βλέπετε λοιπόν ότι δεν ήταν βασανίστρια; Επί μήνες ακούμε όχι μόνο ότι είχε κάνει κακό στο παιδί της, αλλά ότι το βασάνιζε επί μήνες, χορηγώντας του δηλητήρια. Επιβεβαιώθηκε αυτό που μου έλεγε από την αρχή και με σθένος (ενν. η Ρούλα Πισπιρίγκου), πως ουδέποτε χορήγησε στην Τζωρτζίνα οποιαδήποτε ουσία για να της κάνει κακό».

Ακόμη, όπως σημείωσε, η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν είναι αρνητική να γίνει εκταφή της σορού της Τζωρτζίνας, εάν αυτό πρόκειται να συμβάλει στην διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Εύχομαι να μην μου φορτώσουν και τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας»

Σχετικά με το αναμενόμενο πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα, για τα αίτια θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας, ο κ. Παπαδόπουλος μετέφερε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει αγωνία ενόψει της δημοσιοποίησης του και αυτό που κατά λέξη του αναφέρει είναι “Εύχομαι να μην μου το φορτώσουν και αυτό”, συνεχίζοντας να αρνείται κάθε ανάμειξη στον θάνατο των τριών παιδιών της.

Αναφορικά με την νέα κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως «δεν γνωρίζουμε το περιεχόμενο της κατάθεσης του Μάνου Δασκαλάκη, είναι συγκεχυμένες οι πληροφορίες από τα ρεπορτάζ. Ενδεχομένως προχωρώντας η διαδικασία να έχουμε γνώση της κατάθεσης και να την αξιολογήσουμε».

Επιτιθέμενος στον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων για όσα υποστηρίζει αναφορικά με τους θανάτους των τριών κοριτσιών, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε στην εκπομπή ότι «ο κ. Λέων μιλάει στο πρώτο πληθυντικό, ενώ είναι ιδιώτης ιατροδικαστής και δεν είναι μέλος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας που ερευνά την υπόθεση. Δεν ξέρω τι έγγραφα έχει στα χέρια του σχετικά με την υπόθεση. Παλαιότερα μιλούσε για την Τζωρτζίνα, αλλά μετά είπε ότι δεν είχε γνώση της ιατροδικαστικής έκθεσης».

Τέλος, σχετικά με το περιβόητο πανάκι της Ίριδας, που σύμφωνα με τον κ. Λέων είναι αποδεικτικό στοιχείο για τον θάνατο του παιδιού, ο Όθωνας Παπαδόπουλος είπε πως «είναι προφανές πως η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν θα προχωρούσε ποτέ στην παράδοση του στοιχείου αυτού (ενν. στις Αρχές)», εάν η ίδια είχε εμπλοκή στον θάνατο του παιδιού.


Από το Blogger.