Πάτρα: Απορρίφθηκε το αίτημα να καταθέσει ως μάρτυρας ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος (αποκλειστικό)

featured image

«Πόρτα» από την 18η τακτική ανακρίτρια η οποία χειρίζεται την υπόθεση δολοφονίας της άτυχης Τζωρτζινας Δασκαλάκη «έφαγε» ο γνωστός δημοσιογραφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος ο οποίος είχε προταθεί από την πλευρά υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας στην υπόθεση.

του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ

Το συγκεκριμένο αίτημα είχε υποβληθεί προ ολίγον ημερών από τον συνήγορο υπεράσπισης της κατηγορούμενης, Όθωνα Παπαδόπουλο, ο οποίος ζητούσε κλήση του Τριανταφυλλοπουλου προκειμένου ο δημοσιογράφος να καταθέσει όλα όσα φέρεται να του εκμυστηρεύθηκε για τις συνθήκες νοσηλείας της Τζωρτζινας πρωην νοσηλεύτρια του Ωνασείου. Όπως έχει ήδη αποκαλύψει το eReportaz η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια είχε κληθεί (και πάλι κατόπιν αιτήματος της υπεράσπισης) να καταθέσει από την δικαστική λειτουργό, ωστόσο αρνήθηκε.

«Άνευ σημασίας»

Στο σκεπτικό της απόφασης της η δικαστική λειτουργός ουσιαστικά αποφαίνεται ότι η μαρτυρία Τριανταφυλλοπουλου είναι άνευ σημασίας για την διερεύνηση της – κατά το κατηγορητήριο – δολοφονίας της Τζωρτζινας.

Η αρμόδια ανακρίτρια αντιτείνει ότι στη διάθεση της έχει πλήθος εγγράφων αλλά και μαρτυριών γιατρών από το «Παιδων» που περιγράφουν αναλυτικά τις συνθήκες δολοφονίας του εννιάχρονου κοριτσιού και ως εκ τούτου είναι περιττή η κατάθεση ενός δημοσιογράφου ο οποίος φέρεται να έχει πληροφορίες από την συγκεκριμένη νοσηλεύτρια του Ωνασείου στο οποίο ως γνωστόν είχε νοσηλευτεί η Τζωρτζινα σε προγενέστερο χρόνο του θανάτου της.

Αναλυτικά η δικαστική λειτουργός γράφει στο σκεπτικό απόρριψης του συγκεκριμένου αιτήματος:

«…Η κατάσταση της υγείας και οι συνθήκες νοσηλείας της θυγατέρας της κατηγορουμένης αποδεικνύονται από πλήθος ιατρικών εγγράφων, καθώς και από τους ιατρικούς φακέλους της από τις νοσηλείες της σε κάθε νοσοκομείο, ενώ και όλοι οι εμπλεκόμενοι γιατροί και νοσηλευτές των νοσοκομείων, και κυριότερα εκείνοι του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», που είχαν ιδία γνώση και αντίληψη του μοιραίου περιστατικού που έλαβε χώρα στις 29.01.2022.



Όσον αφορά στο αίτημα να κλητευθεί ως μάρτυρας υπεράσπισης ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος γνωρίζει πληροφορίες και λεπτομέρειες από τις συνθήκες νοσηλείας της θυγατέρας της στα νοσοκομεία που νοσηλεύτηκε, λόγω του ότι ο ως άνω μάρτυρας έχει επανειλημμένα δηλώσει στα μέσα ενημέρωσης ότι γνωρίζει λεπτομέρειες σε σχέση με την υπόθεση από πληροφορίες που του έχουν μεταφέρει εκπρόσωποι του ιατρικού κλάδου, το αίτημα αυτό πρέπει να απορριφθεί, διότι, αφενός η κατάσταση της υγείας και οι συνθήκες νοσηλείας της θυγατέρας της κατηγορουμένης αποδεικνύονται από πλήθος ιατρικών εγγράφων, καθώς και από τους ιατρικούς φακέλους της από τις νοσηλείες της σε κάθε νοσοκομείο, ενώ και όλοι οι εμπλεκόμενοι γιατροί και νοσηλευτές των νοσοκομείων, και κυριότερα εκείνοι του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», που είχαν ιδία γνώση και αντίληψη του μοιραίου περιστατικού που έλαβε χώρα στις 29.01.2022, καθιστάμενοι κατ’ αυτόν τον τρόπο και οι πλέον αρμόδιοι για να καταθέσουν ως μάρτυρες, έχουν ήδη καταθέσει ενόρκως.

Αφετέρου, στο πλαίσιο της παρούσας διαδικασίας διεξάγεται κύρια ανάκριση που στηρίζεται σε κανόνες και αρχές της ποινικής δικονομίας εν όψει της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης, διαδικασία που στηρίζεται σε έγγραφα και μαρτυρίες προσώπων που έχουν την εγγύτερη σχέση με τη διερευνώμενη αξιόποινη πράξη, με αποτέλεσμα στην παρούσα ανακριτική διαδικασία να μην έχουν θέση οι δηλώσεις οποιουδήποτε προσώπου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ούτε οι πληροφορίες κατόπιν δημοσιογραφικής έρευνας».


Από το Blogger.