Μήνυση σε όλους τους υπουργούς Μεταφορών τα τελευταία 17 χρόνια θα κάνει πατέρας θύματος

featured image


Μετά την πρώτη μήνυση κατά παντός υπευθύνου από 19χρονη τραυματία, και ο πατέρας του νεκρού 26χρονου Δημήτρη Ασλανίδη θα ακολουθήσει τον δικαστικό δρόμο.

Κατά παντός υπευθύνου, φυσικού ή ηθικού αυτουργού, είτε πρόκειται για εργαζόμενους και στελέχη του ΟΣΕ είτε πρόκειται για πολιτικά πρόσωπα, στρέφονται οι μηνύσεις που καταθέτουν επιζώντες ή συγγενείς θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών.

Νεαρά αγόρια και κορίτσια που βίωσαν τον εφιάλτη στα Τέμπη και κατάφεραν να σωθούν βγαίνοντας μέσα από τα συντρίμμια, αλλά και οι οικογένειες όσων βρήκαν τραγικό θανάτο, αυτό που ζητούν είναι δικαίωση.

Μία 19χρονη τραυματίας, η οποία κατάφερε να γλιτώσει τη ζωή της τελευταία στιγμή, είναι η πρώτη που κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου και ζητά τη διερεύνηση της ευθύνης κάθε φυσικού ή ηθικού αυτουργού είτε πρόκειται για εργαζομένους και στελέχη του ΟΣΕ, είτε για πολιτικά πρόσωπα.



«Πήραμε αυτήν την πρωτοβουλία μετά από την εντολή της 19χρονης η οποία δοκιμάστηκε στο τεράστιο αυτό δυστύχημα. Όταν υπάρχουν συμβάσεις οι οποίες θα πρέπει να υλοποιούν έργα κάποιοι παίρνουν τις αποφάσεις να τα σταματήσουν. Τις αποφάσεις δεν τις παίρνει ο κλειδούχος, τις αποφάσεις τις παίρνουνε η πολιτική ηγεσία και οι διοικούντες», δήλωσε στο Mega ο Λουκάς Αποστολίδης, δικηγόρος της 19χρονης τραυματία.

Παύλος Ασλανίδης: Μήνυση σε όλους τους υπουργούς Μεταφορών τα τελευταία 17 χρόνια

Και η 19χρονη δεν είναι η μόνη. Τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει και ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας του 26χρονου Δημήτρη που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα.

«Εγώ έχω εξουσιοδοτήσει το δικηγόρο μου, τον κ. Ανδρέα Θεοδωρόπουλο, την άλλη εβδομάδα, θα πάει στη Λάρισα να καταθέσει μήνυση σε όλους τους υπουργούς Συγκοινωνιών και Μεταφορών που ήταν τα τελευταία 17 χρόνια που έφαγαν 11, 5 δισ. ευρώ, να δούμε πού πήγαν αυτά τα λεφτά», δήλωσε στο Mega ο πατέρας του 26χρονου.

Αυτά τα χρήματα όπως λέει τον ενδιαφέρουν και όχι οι αποζημιώσεις που ανακοινώθηκαν για τα θύματα.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Από το Blogger.