Αποκάλυψη! – Εκτός βαρδιών για τον Μάρτιο ήταν ο μοιραίος σταθμάρχης

featured image


Εκτός βαρδιών στο σταθμαρχείο Λάρισας είχε τεθεί για τον Μάρτιο ο 59χρονος σταθμάρχης, που έχει προφυλακιστεί για την τραγωδία στα Τέμπη. Το πρόγραμμα με τις βάρδιες του Μαρτίου βγήκε στις 25 Φεβρουαρίου, και το χαρτί βρίσκεται ήδη στα χέρια της ανακρίτριας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, από το έγγραφο αυτό προκύπτει ότι το όνομα του 59χρονου σταθμάρχη δεν υπάρχει σε καμία βάρδια του Μαρτίου στο σταθμαρχείο Λάρισας. Τον είχαν βάλει να εργάζεται σε πολύ μικρότερα σταθμαρχεία, όπως των Νέων Πόρων και της Καλαμπάκας, απ’ όπου περνούν πολύ λιγότερα τρένα. Αυτό ενδεχομένως δείχνει πως οι συνάδελφοι και προϊστάμενοί του δεν τον εμπιστεύονταν και εντάχθηκε εκτάκτως στο πρόγραμμα βαρδιών του σταθμαρχείου Λάρισας, λόγω του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, προφανώς για να πάρουν κάποιοι ρεπό…

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο 59χρονος είχε τοποθετηθεί μόνο σε πέντε νυχτερινές βάρδιες στο σταθμαρχείο Λάρισας τον Φεβρουάριο. Μία από αυτές αποδείχθηκε μοιραία…

Τέμπη: Καταθέτει ξανά ο σταθμάρχης Παλαιοφάρσαλου

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο σταθμάρχης Παλαιοφάρσαλου, που ήταν ο πρώτος που έσπευσε στη Λάρισα μετά τη σύγκρουση, έχει κληθεί να δώσει συμπληρωματική κατάθεση.



Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, όταν το Intercity 62 ξεκίνησε από το Παλαιοφάρσαλο, από τη μονή γραμμή καθόδου, ο σταθμάρχης έκανε την αναγγελία της αναχώρησης, δίνοντας σήμα στο σταθμαρχείο της Λάρισας. Εκεί βρισκόταν ο 59χρονος κατηγορούμενος σταθμάρχης. Όπως μεταδίδει το ρεπορτάζ, ο σταθμάρχης φαίνεται να μην καταλάβαινε το σήμα που ελάμβανε.

Τότε, ο έμπειρος σταθμάρχης από το Παλαιοφάρσαλο, επικοινώνησε τηλεφωνικά, λίγα λεπτά πριν από τις 23:00, με συνάδελφό του που ήταν στην απογευματινή βάρδια στη Λάρισα. Η ώρα ήταν περίπου 22.40. Εκείνος του είπε ότι είχε φύγει από το σταθμαρχείο, παρόλο που η βάρδιά του τελείωνε στις 23:00.

Ο σταθμάρχης Παλαιοφάρσαλου, ανήσυχος, τον ρώτησε γιατί δεν κάθισε ακόμα λίγο μέχρι να περάσει και αυτό το τρένο.

Το περιβάλλον του σταθμάρχη της προηγούμενης βάρδιας υποστηρίζει ότι εκείνη την ημέρα, εκείνος έκανε συνολικά 35 ελιγμούς στη βάρδια του και πως ο πρώτος ελιγμός του άπειρου συναδέλφου του προκάλεσε τη μοιραία σύγκρουση. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο σταθμάρχης έφυγε στην ώρα του.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Από το Blogger.