Μεθυσμένος παραβίασε κόκκινο… σκότωσε τα 3 παλικάρια και έφαγε μόνο 3 χρόνια Φυλακή

featured image


Έπεσε η αυλαία για το τριπλό θανατηφόρο που σημειώθηκε τον Μάιο του 2017 στα Πολεμίδια, με θύματα τους, Ανδρέα Γιασεμή 32 ετών, Δημήτρη Σάββα επίσης 32 ετών και Παναγιώτη Στεφάνου, 26 χρόνων, οι οποίοι έσβησαν στην άσφαλτο, όταν ο κατηγορούμενος για την υπόθεση πέρασε με κόκκινο σηματοδότη και ανέκοψε την πορεία του διπλοκάμπινου οχήματος στο οποίο επέβαιναν οι τρεις νεαροί.

Μετά από ακροαματική διαδικασία, ο 32χρονος κατηγορούμενος κρίθηκε από το Δικαστήριο ένοχος στις κατηγορίες που αφορούν την πρόκληση θανάτου εξ αμελείας.

Κατά τη σημερινή δικάσιμο, το Δικαστήριο επέβαλε ποινή στον 32χρονο, σε μια κατάμεστη αίθουσα από συγγενείς. Το Δικαστήριο, αφού έλαβε υπόψη όλους τους μετριαστικούς παράγοντες, όπως αυτοί εκτέθηκαν από την υπεράσπιση του κατηγορουμένου, καθώς και το λευκό ποινικό μητρώο του, επέβαλε στον 32χρονο ποινή φυλάκισης τριών ετών. Παράλληλα επιβλήθηκαν ποινές δύο και τριών μηνών, για τις υπόλοιπες κατηγορίες.

Επίσης λήφθηκε υπόψη, ως μετριαστικός παράγοντας, το γεγονός ότι είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών για τα οποία καταβάλει διατροφή, καθώς και την ηλικία που είχε κατά τον ουσιώδη χρόνο. Επιπρόσθετα, λήφθηκε υπόψη ο χρόνος που παρήλθε από την ημερομηνίας διάπραξης των αδικημάτων.



Ως επιβαρυντικό στοιχείο, το Δικαστήριο έλαβε υπόψη το γεγονός ότι οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και κάνναβης, καθώς και ότι οδηγούσε χωρίς ασφάλεια και παραβίασε το όριο ταχύτητας. Μεταξύ άλλων στην απόφαση του το Δικαστήριο ανέφερε πως «τα τροχαία έχουν πάρει ανησυχητικές διαστάσεις και αποτελούν πληγή είναι κυπριακή κοινωνία. Δεν μπορεί το Δικαστήριο να μην το λάβει υπόψη». Όπως ανέφερε το Δικαστήριο, η «όλη οδική συμπεριφορά του κατηγορούμενου ήταν επικίνδυνη και αλόγιστη», ενώ υπέδειξε πως το Δικαστήριο έχει καθήκον να πατάξει τέτοιες συμπεριφορές. Ο 32χρονος, το 2017, είχε καταδικαστεί επίσης σε ποινή έξι μηνών για υπόθεση επίθεσης και ξυλοδαρμού 54χρονου οδηγού ταξί.

Το επεισόδιο, είχε εκτυλιχθεί πριν το θανατηφόρο δυστύχημα, με τον 54χρονο να καταγγέλλει τότε πως δέχθηκε γρονθοκοπήματα στο κεφάλι από τον κατηγορούμενο, ο οποίος του ανέκοψε το δρόμο επειδή προηγουμένως κόρναρε και προσπάθησε να προσπεράσει το όχημα του, που κινείτο με χαμηλή ταχύτητα. Ο νεαρός, μετά τον ξυλοδαρμό, άλλαξε αυτοκίνητο με φιλικό του πρόσωπο και μετέβη στα Πολεμίδια όπου ενεπλάκη στο θανατηφόρο δυστύχημα με τους άτυχους νεαρούς, οι οποίοι μετέβαιναν στην Αγία Νάπα για δουλειά.

Σημειώνεται πως σε έλεγχο αλκοόλης που διενεργήθηκε στον 25χρονο η ένδειξη ήταν 32 μg αντί 22, ενώ όπως διαφάνηκε οδηγούσε το αυτοκίνητο χωρίς ασφαλιστική κάλυψη. Οι δύο εκ των θυμάτων ήταν ξαδέλφια και ο τρίτος φίλος τους, ενώ ο οδηγός του οχήματος, 32 ετών, ήταν πατέρας πεντάχρονου κοριτσιού και η γυναίκα του είναι έγκυος το δεύτερο παιδί τους.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Από το Blogger.