Απολογείται αύριο το Τέρας της Ανδραβίδας – Έπνιξε δύο παιδάκια και σκότωσε τους γονείς τους

featured image


Συμπληρωματική απολογία ενώπιον του Ανακριτή Αμαλιάδας θα δώσει αύριο το πρωί ο καθ’ ομολογίαν δράστης του τετραπλού φονικού που σημειώθηκε στις αρχές Μαρτίου του 2022 στην Ανδραβίδα και η αγριότητα του οποίου είχε σοκάρει την Ηλεία αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο κατηγορούμενος για τετραπλή ανθρωποκτονία από πρόθεση, ένα χρόνο μετά την ομόφωνη απόφαση Εισαγγελέα και Ανακριτή για την προσωρινή του κράτηση, θα βρεθεί ξανά στο Δικαστικό Μέγαρο της Αμαλιάδας, στα πλαίσια της συμπληρωματικής ανάκρισης.

Ο 61χρονος Δ.Β., που κρατείται πλέον στις φυλακές της Κέρκυρας, ωστόσο θα καταθέσει δια ζώσης και καλείται να δώσει εξηγήσεις για τις ρατσιστικές αναρτήσεις που είχε πραγματοποιήσει στο παρελθόν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με δεδομένη φυσικά την αλβανική υπηκοότητα των θυμάτων του.

Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι είναι ορατό πλέον το ενδεχόμενο να προστεθεί στο τελικό κατηγορητήριο, μιας και η υπόθεση βρίσκεται ακόμα στην κύρια ανάκριση, η κατηγορία του άρθρου 82Α ΠΚ για έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Συμπληρωματική δίωξη για έγκλημα με ρατσιστικά κίνητρα είχε ζητήσει το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, με επιστολή του κατά το παρελθόν προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αμαλιάδας και την Εισαγγελία Αρείου Πάγου. Ακόμα, ο 61χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος καλείται να καταθέσει, για διαδικαστικούς κυρίως λόγους, και για την κυνηγετική καραμπίνα που είχε βρεθεί από τους αστυνομικούς στα πλαίσια της προανάκρισης, την οποία όμως κατείχε νόμιμα.



Τέλος, να σημειωθεί ότι η μεταγωγή του κατηγορούμενου από τις φυλακές της Κέρκυρας στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας στον Πύργο, όπου και θα κρατηθεί μέχρι την συμπληρωματική του απολογία, αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα.

Ο 32χρονος Αρμάντο και η 37χρονη Μαρία Κλότσι, μαζί με τα δύο παιδιά τους, 1,5 και 2,5 ετών, δολοφονήθηκαν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, το απόγευμα της Τετάρτης 2 Μαρτίου του 2022 στην Ανδραβίδα, από τον καθ’ ομολογίαν δράστη και προφυλακισθέντα 61χρονο.

Το πόρισμα της νεκροψίας – νεκροτομής που διενεργήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών από την προϊστάμενη της υπηρεσίας Αγγελική Τσιόλα, έδειξε πως τόσο η σορός του 32χρονου πατέρα όσο και η σορός της 37χρονης μητέρας έφεραν κακώσεις στο κεφάλι από βραχύκαννο πυροβόλο όπλο.

Η μητέρα δέχθηκε μία σφαίρα στο κεφάλι και ο πατέρας δύο που προήλθαν από πιστόλι 9αρι Zastava, το οποίο ο δράστης κατείχε παράνομα. Οι γονείς δολοφονήθηκαν στην κρεβατοκάμαρά τους και στη συνέχεια ο κατηγορούμενος έσυρε τα πτώματα στην αποθήκη, όπου βρέθηκε και το τρέιλερ που στη συνέχεια τα τοποθέτησε, πιθανώς για να τα εξαφανίσει, πράξη που τελικά δεν ολοκληρώθηκε, καθώς μπήκε στο σπίτι το τρίτο παιδί οικογένειας και του χάλασε τα σχέδια. Τα δύο μωρά της οικογένειας, ηλικίας 1,5 και 2,5 ετών βρέθηκαν επίσης δολοφονημένα.

Σύμφωνα με την Ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα αιτία θανάτου και των δύο ήταν η ασφυξία διά αποφράξεως των έξω στομίων των αεροφόρων οδών.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Από το Blogger.