Τέμπη: Νέες αποκαλύψεις για τον σταθμάρχη – Δεν καταλάβαινε το σήμα από το σταθμαρχείο του Παλαιοφάρσαλου (Video)

featured image


Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που άφησε πίσω του 57 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

To ρεπορτάζ του Open ρίχνει φως στα λεπτά πριν τη φονική σύγκρουση και τα τηλεφωνήματα που είχε ο σταθμάρχης Λάρισας με το σταθμαρχείο του Παλαιοφάρσαλου.

Ειδικότερα, το Intercity 62 ξεκίνησε από το Παλαιοφάρσαλο για να κατευθυνθεί προς τη Λάρισα από τη μονή γραμμή καθόδου, με τον έμπειρο σταθμάρχη να δίνει αγγελία αναχώρησης στο σταθμαρχείο της Λάρισας όπου εκείνη την ώρα βρισκόταν ο 59χρονος κατηγορούμενος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού ο σταθμάρχης της Λάρισας δυσκολευόταν να επικοινωνήσει με αυτόν του Παλαιοφάρσαλου και ο κατηγορούμενος έδειχνε να μην καταλαβαίνει το σήμα που του έστελνε.



Τότε ο έμπειρος σταθμάρχης, τηλεφώνησε λίγα λεπτά πριν τις 23:00 στον συνάδελφό του που είχε απογευματινή βάρδια στη Λάρισα και εκείνος του απάντησε ότι μόλις είχε φύγει από το σταθμαρχείο παρά το γεγονός ότι η βάρδιά του έληγε στις 23:00. Τότε ο σταθμάρχης του Παλαιοφάρσαλου φέρεται να τον ρώτησε γιατί δεν κάθεται λίγο ακόμα μέχρι να περάσει και αυτό το τρένο.

Πάντως, από την πλευρά του ο σταθμάρχης της απογευματινής βάρδιας υποστηρίζει, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, ότι η βάρδιά του ήταν έως τις 23:00 το βράδυ και είχε διαχειριστεί μέχρι εκείνη την ώρα 35 τρένα, ενώ αναφέρει ότι δεν θεωρεί ότι έχει κάποια ποινική ευθύνη με δεδομένο ότι το Intercity αναχώρησε λίγα λεπτά μετά τις 23:00, «δείχνοντας» παράλληλα και τον επιθεωρητή επειδή άφησε μόνο του τον άπειρο 59χρονο μόνο του στη βραδινή βάρδια.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Από το Blogger.