Θεσσαλονίκη – Στα καρεκλάκια των δίδυμων παιδιών του τοποθέτησε τη φιάλη υγραερίου ο απόστρατος

featured image


Περίμενε τον πρώην σύζυγό της να επιστρέψει τα παιδιά τους στο σπίτι τους στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης, τη στιγμή που η μητέρα αντιλήφθηκε ότι ο 62χρονος στάθμευσε το αυτοκίνητο ακριβώς στην είσοδο της μονοκατοικίας και κλειδώθηκε μέσα με τα δίδυμα, με αποτέλεσμα να ανησυχήσει και να φοβηθεί πως θα τους κάνει κακό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 47χρονη είχε ραντεβού με τον απόστρατο της αεροπορίας για να παραλάβει τα παιδιά που είχε πάρει για το Σαββατοκύριακο, όταν εκείνος στις 20:30 στάθμευσε το σκούρο ΙΧ έξω ακριβώς από την μονοκατοικία με τον αριθμό «76» και «κατέβασε» τις ασφάλειες. Η μητέρα, αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και περπάτησε προς το μέρος τους. Τότε διαπίστωσε πως ο πρώην σύζυγός της, μαζί με τα 2,5 ετών παιδιά τους (αγοράκι και κοριτσάκι) είχαν παραμείνει μέσα στο αυτοκίνητο που μύριζε υγραέριο.
Η ίδια ήταν αυτή που κάλεσε στο «100» και ανέφερε ότι ο 62χρονος δεν έβγαινε από το αυτοκίνητο και ότι εντός του ήταν και τα δύο ανήλικα παιδιά τους, αλλά και την ανησυχητική μυρωδιά υγραερίου που αντιλήφθηκε. Χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος, από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης δόθηκε εντολή στο πλήρωμα του Α.Τ. Σοχού να κινηθεί προς το σημείο.

Έσπασαν τα τζάμια του αυτοκινήτου για να τους βγάλουν έξω

Μόλις οι δύο αστυνομικοί έφτασαν επί τόπου και είδαν ότι ο πατέρας δεν ανταποκρίνεται στις εντολές τους, έδρασαν άμεσα και έσπασαν τα τζάμια του αυτοκινήτου, καταφέρνοντας να βγάλουν πρώτα τα παιδάκια και μετά τον πατέρα τους, όλους σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Παράλληλα, ασθενοφόρα με διασώστες του ΕΚΑΒ είχαν ξεκινήσει για το σημείο, όπως και όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ από το Κέντρο Επιχειρήσεων δόθηκε εντολή να προσεγγίσουν και άλλα πληρώματα της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας των παιδιών είχε τοποθετήσει την φιάλη υγραερίου που φέρεται να άνοιξε, στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, κάτω από τα παιδικά καρεκλάκια που κάθονταν τα δίδυμα.
Τόσο τα παιδιά όσο και ο 62χρονος μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ενώ ο πατέρας εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο.



Σε έρευνα του οχήματος που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, διαπιστώθηκε ότι στον αποθηκευτικό χώρο υπήρχε και δεύτερη φιάλη υγραερίου, σφραγισμένη. Μετά την επιχείρηση απεγκλωβισμού και λόγω της έντονης μυρωδιάς του υγραερίου, αισθάνθηκε δυσφορία ένας από τους επιληφθέντες αστυνομικούς και μεταφέρθηκε για πρώτες βοήθειες και εξετάσεις στο 424 Γ.Σ.Ν. Θεσσαλονίκης.

Συγκλονισμένο το Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης

Οι κάτοικοι στο χωριό του Μελισσοχωρίου είναι συγκλονισμένοι από την είδηση ότι ο πατέρας φέρεται να επιχείρησε να κάνει κακό στα ίδια του τα παιδιά και στον εαυτό του και, μάλιστα, με αυτόν το φριχτό τρόπο. Όπως λένε, δεν είχαν αντιληφθεί ότι το πρώην ζευγάρι αντιμετώπιζε προβλήματα ή ότι τα παιδιά ήταν θύματα ενδοοικογενειακής βίας, καθώς είχαν χωρίσει αρκετό καιρό και δεν ζούσαν μαζί.

Σύμφωνα με τους ίδιους, ο 62χρονος έχει άλλα δύο παιδιά από προηγούμενο γάμο, ενώ με την 47χρονη βρίσκονταν σε διάσταση αρκετό διάστημα.

«Εχθές το βράδυ είδαμε τα περιπολικά να περνούν από τον δρόμο. Μετά μάθαμε ότι ο πρώην σύζυγος πήρε τα παιδιά και άνοιξε το υγραέριο», ανέφερε γείτονας της μητέρας και των παιδιών, σημειώνοντας ότι το ζευγάρι ήταν χωρισμένο όμως δε γνωρίζει αν είχαν προβλήματα.

Ο ιδιοκτήτης της καφετέριας που βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από την κατοικία της 47χρονης και των παιδιών της, ανέφερε ότι ο απόστρατος της αεροπορίας δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα στην περιοχή και τα δίδυμα τα απέκτησε από τον δεύτερο γάμο του. «Αυτό που έγινε ήταν πολύ μεγάλη έκπληξη για εμένα και για τους υπολοίπους, καθώς ο άνθρωπος δεν είχε δώσει άλλα δικαιώματα», είπε ο κ. Θεόφιλος Σαραφίδης.

Ο ίδιος δεν γνώριζε ότι το ζευγάρι βρίσκονταν σε διάσταση και τις δύο φορές που είχε δει τον 62χρονο με τα παιδιά του, φαίνονταν μια χαρά, χωρίς να δείχνει κάτι ανησυχητικό. «Όταν έφυγα εχθές από το μαγαζί είδα την αστυνομία και το ασθενοφόρο και φαντάστηκα ότι έγινε κάποιο τροχαίο. Στη συνέχεια έμαθα ότι υπάρχει περίπτωση αυτοκτονίας», πρόσθεσε.

Σε βάρος του 62χρονου σχηματίζεται δικογραφία, ενώ η προανάκριση διεξάγεται από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Από το Blogger.