Τραγωδία στα Τέμπη – Ο μηχανοδηγός ρωτούσε επίμονα τον σταθμάρχη αν πηγαίνει σωστά

featured image


Την απελπισία του μηχανοδηγού του Intercity 62, ο οποίος ρωτούσε διαρκώς τον 59χρονο σταθμάρχη του Σ.Σ. Λάρισας αν έχει πάρει σωστή πορεία πριν τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, αποκάλυψε μάρτυρας στην κατάθεσή του στην υπηρεσία του, μετά την τραγωδία με τους δεκάδες νεκρούς και αγνοούμενους.

Όπως αναφέρθηκε στην τηλεόραση του Open, ο μηχανοδηγός του Intercity 62 ρώτησε τουλάχιστον τρεις φορές τον σταθμάρχη στη Λάρισα αν έχει πάρει τη σωστή πορεία για το δρομολόγιό του, όπου τελικά πήρε μια εκνευρισμένη απάντηση από τον 59χρονο και συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Open, ο μηχανοδηγός ρωτάει «Λάρισα ακούει;» και ο σταθμάρχης δεν απαντά. Ο μηχανοδηγός επιμένει και ρωτάει για δεύτερη φορά, χωρίς να πάρει απάντηση από τον σταθμάρχη. Την τρίτη φορά ρώτησε «Λάρισα ακούει; Πάω καλά;», με τον σταθμάρχη να απαντά «αφού σου είπα. Νέους Πόρους» εκνευρισμένος.



Βέβαια, ο σταθμάρχης δεν διευκρίνισε αν το Intercity 62 κινείται στην άνοδο ή στην κάθοδο τη μοιραία νύχτα της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου. Όλες αυτές οι συνομιλίες έχουν ζητηθεί και βρίσκονται στα χέρια της ανακρίτριας, αφού αναμένεται να ρίξουν περισσότερο φως στην υπόθεση του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Παράλληλα, είναι αξιοσημείωτο ότι η τραγωδία στα Τέμπη θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη αν δεν έπαιρνε μια σωτήρια απόφαση η σταθμάρχης Νέων Πόρων, αφού έστειλε πρώτα στην κάθοδο το μοιραίο εμπορικό τρένο, παρά το γεγονός ότι πλησίαζε στον σταθμό της ο προαστιακός, ο οποίος είχε προτεραιότητα και θα έφτανε πρώτος στο σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Από το Blogger.