Το γύρο του διαδικτύου κάνει η ομοιότητα του Βαρουφάκη με τον Βόλντεμορτ από το Χάρι Πότερ

featured image


Την περασμένη Παρασκευή, ο Γιάνης Βαρουφάκης δέχθηκε άγρια επίθεση από μια ομάδα ατόμων σε εστιατόριο στα Εξάρχεια, όπου συχνάζει με το φιλικό του περιβάλλον.

Η εικόνα του από τη συνέντευξη που παρεχώρησε στο πρωινό του Αντέννα, συγκλονίζει. Είναι ολοφάνερο ότι δέχτηκε άγρια επίθεση καθώς το πρόσωπό του είναι αγνώριστο! Μάλιστα, όπως ανέφερε η βιαιότητα των νεαρών τραμπούκων προκάλεσε έξι κατάγματα στη μύτη του.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 αντιμετώπισε αιμορραγίες τις προηγούμενες δύο μέρες και έτσι, όπως τον συμβούλευσαν και οι γιατροί παρέμεινε σπίτι φροντίζοντας για την ανάρρωση του. Όπως είπε και ο ίδιος, δεν ήταν ο 17χρονος αυτός που τού επιτέθηκε αναφερόμενος στον ανήλικο που συνελήφθη το περασμένο Σάββατο και εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο αδικήματα, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και συμμετοχή σε συμμορία. «Ήταν 6-7 άτομα και είδα ποιος με τραυμάτισε. Έχω χαραγμένο το πρόσωπό του μέσα στο μυαλό μου και μπορώ να πω ότι δεν ήταν 17χρονος. Ήταν τουλάχιστον 25χρονος και μάλιστα εξασκημένος στην “χειρουργική βία”», ανέφερε. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ο οποίος είπε ότι όσοι του επιτέθηκαν ήταν αναρχικοί «όσο και αν δεν βολεύει κάποιους» υπονοώντας τον κ. Βαρουφάκη ο οποίος είχε κάνει λόγο για «μπράβους της νύχτας». «Δεν θα υποκαταστήσω εγώ τον ανακριτή ή τον εισαγγελέα ή τους δικαστές ή τους ενόρκους όπως κάνει ο κ. Θεοδωρικάκος, που βγαίνει και λέει ότι τα έλυσε όλα μόνος του, λες και είναι δικαστής και ένορκος και εισαγγελέας και ανακριτής». Οι βασικοί δράστες της επίθεσης και του ξυλοδαρμού είναι επτά, ενώ άλλοι οκτώ είναι οι παρατηρητές. Αυτό προκύπτει από την αστυνομική έρευνα των στελεχών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας. 

Οι χρήστες του Twitter σχολιάζουν ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης μοιάζει με τον μοχθηρό Λόρδο Βόλντεμορτ από το Χάρι Πότερ:

Πως δημιουργήθηκε ο μοχθηρός μάγος λόρδος Βόλντεμορτ. Το κινηματογραφικό τρυκ με τα ρουθούνια φιδιού και την επίπεδη μύτη

Ο Λόρδος Βόλντεμορ είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του Χάρι Πότερ. Ο Λόρδος Βόλντεμορτ έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο πρώτο βιβλίο της σειράς, Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος.



Η μεταφορά του λόρδου Βόλντεμορτ στη μεγάλη οθόνη ήταν μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο σκηνοθέτης του Χάρι Πότερ, Μάικ Νιούελ.

Στις τρεις πρώτες ταινίες, ο «Άρχοντας του Σκότους» είχε εμφανιστεί μόνο μέσα από σώματα άλλων χαρακτήρων. Τα πολυαναμενόμενα αποκαλυπτήρια του πραγματικού Βόλντεμορτ θα γίνονταν στο «Κύπελλο της Φωτιάς» που έβγαινε στις αίθουσες το 2005.

Όλοι οι συντελεστές γνώριζαν ότι οι εκατομμύρια φανατικοί οπαδοί της Ρόουλινγκ είχαν μεγάλες προσδοκίες για την οπτικοποίηση του συγκεκριμένου χαρακτήρα. Ήταν ίσως το πιο κρίσιμο κάστινγκ της σειράς ταινιών. Όμως, η επιλογή του σωστού ηθοποιού ήταν μόνο το πρώτο βήμα. Για να συντεθεί η απόκοσμη εμφάνιση του μοχθηρού μάγου, έπρεπε να γίνει χρήση ειδικών εφέ και κινηματογραφικού μακιγιάζ.

Τον ρόλο ενσάρκωσε ο Ρέιφ Φάινς.

Σύμφωνα με τις περιγραφές των βιβλίων, ο λόρδος Βόλντεμορτ ήταν ένα ερπετόμορφο πλάσμα με κόκκινα μάτια και ανθρώπινα άκρα. Τα κόκκινα μάτια αφαιρέθηκαν από την κινηματογραφική μεταφορά. Οι δημιουργοί συμφώνησαν ότι θα χανόταν ένα κομβικό κομμάτι της ερμηνείας του Ρέιφ Φάινς.

«Κατάλαβα ότι ήθελα να παίξω το ρόλο όταν ο σκηνοθέτης μου έδειξε σκίτσα του Βόλντεμορτ», δήλωσε ο Ρέιφ Φάινς που ενσάρκωσε τελικά τον «Άρχοντα του Σκότους».

Το δυνατό χαρτί του ηθοποιού ήταν η εκφραστικότητά του. Για τον ίδιο λόγο, αποφασίστηκε και το μακιγιάζ να μην είναι ιδιαίτερα βαρύ. Περιορίστηκε στην αλλαγή του χρώματος του δέρματος, το οποίο έπρεπε να δείχνει αρρωστημένα χλωμό, και στην κάλυψη των φρυδιών του. Παράλληλα, ο ηθοποιός ξύρισε το κεφάλι του και για τις ανάγκες των γυρισμάτων φορούσε ψεύτικα δόντια.

Σήμα κατατεθέν του χαρακτήρα ήταν η μύτη του

Ο λόρδος Βόλτεμορτ, γνήσιος απόγονος των Σλίθεριν, είχε ρουθούνια φιδιού και μία εντελώς επίπεδη μύτη. Αυτό δεν μπορούσε να επιτευχθεί με το μακιγιάζ. Απαιτούταν η χρήση ειδικών εφέ. Τεχνικά, ο τρόπος που το κατάφεραν ήταν με την τοποθέτηση μικροσκοπικών πράσινων κουκίδων γύρω από τη μύτη του Φάινς. Όταν το πλάνο περνούσε στον υπολογιστή ήταν πολύ ευκολότερο για το ειδικό πρόγραμμα να ανιχνεύσει το κομμάτι του προσώπου που έπρεπε να μεταβληθεί.

Ο Ρέιφ Φάινς με κουκίδες στο πρόσωπό του.

Τελικά, ο λόρδος Βόλντεμορτ ξεπέρασε τις προσδοκίες των θαυμαστών και των κριτικών, τόσο εμφανισιακά, όσο και ερμηνευτικά.

Ο «Άρχοντας του Σκότους» κατόρθωσε να γίνει ένας από τους πιο μισητούς χαρακτήρες στην κινηματογραφική ιστορία, ενώ ο Ρέιφ Φάινς, που τον ενσάρκωσε, ένας από τους αγαπημένους ηθοποιούς των φαν του Χάρι Πότερ.

Δείτε το βίντεο με τους συντελεστές να εξιστορούν τη δημιουργία του θρυλικού χαρακτήρα:





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Από το Blogger.