Ανατροπή από Λονδίνο - Αυτή θα είναι η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα - Ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας!

featured image


Τι λένε στο City του Λονδίνου για τις επικείμενες εκλογές, πώς άλλαξαν τα δεδομένα τις τελευταίες ημέρες και τι θα βγάλουν οι κάλπες, ώστε να… ηρεμήσουν ξανά οι αγορές.

Φίλοι αναγνώστες, ήταν θέμα χρόνου το χρηματιστήριο να διορθώσει.

Η αγορά είχε ξεκινήσει να τιμολογεί την αυτοδυναμία της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Όμως, το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη έφερε στο προσκήνιο το ρίσκο της πολιτικής αστάθειας. Αυτό ήταν ο καταλύτης για να ξεκινήσει η απολύτως υγιής και απαραίτητη διόρθωση.

Κατά την ταπεινή άποψη όμως του Wiseman, δεν υπάρχει το ρίσκο της πραγματικής πολιτικής αστάθειας. Απλώς, πρέπει πλέον η επενδυτική κοινότητα να συνειδητοποιήσει ότι ίσως «πάμε σε κυβερνήσεις συνασπισμών». Αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό, ίσα ίσα, μπορεί να είναι και πολύ καλό.



Σύμφωνα με κύκλους από το City του Λονδίνου, μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας με ΚΙΝΑΛ δεν θα είναι καθόλου προβληματική για την αγορά.

Όπως τονίζουν οι κύκλοι του Λονδίνου, το μεσομακροπρόθεσμο story της ελληνικής αγοράς δεν αλλάζει. Η επενδυτική κοινότητα όμως, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα, ξεκίνησε να ρευστοποιεί έντονα τις τράπεζες. Απολύτως λογικό γιατί εκεί τα κέρδη ήταν μεγάλα.

Δεν έφτανε όμως αυτό και την Παρασκευή συνεχίστηκε η πτώση των τραπεζών λόγω της κατάρρευσης της αμερικάνικης Silicon Valley Bank.

Πηγή: mononews.gr





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Από το Blogger.