Η απάντηση του Ράδιο Αρβύλα στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

featured image


Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ απάντησε το βράδυ της Τετάρτης 8 Μαρτίου μέσα από την εκπομπή “Ράδιο Αρβύλα”, ο Αντώνης Κανάκης.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ επέλεξε να τοποθετηθεί ο Αντώνης Κανάκης, το βράδυ της Τετάρτης (8/3), μέσα από τον «αέρα» της εκπομπής «Ράδιο Αρβύλα». Ο γνωστός παρουσιαστής δίστασε, μάλιστα, να το κάνει αρχικά αλλά στην πορεία του νέου επεισοδίου προχώρησε σε μια πολύ συγκεκριμένη τοποθέτηση.

Συγκεκριμένα, ο Αντώνης Κανάκης ανέφερε, απευθυνόμενος προς τους τηλεθεατές, πως «θα σας εκμυστηρευτώ μια παρασκηνιακή ιστορία. Χθες το βράδυ καθόμασταν, όπως όλες αυτές τις ημέρες μέχρι αργά, μιλάμε μεταξύ μας και λέμε τον πόνο μας. Θα έλεγα πως κάνουμε μίτινγκ αλλά ουσιαστικά τον πόνο μας λέμε ο ένας στον άλλον. Εκεί που μιλάμε, έρχεται και μας διακόπτει ένας συνεργάτης μας και αρχίζει να μας διαβάζει μια ανακοίνωση που έβγαλε η ΕΣΗΕΑ. Όσο τη διαβάζει αυτή την ανακοίνωση, πραγματικά δεν πιστεύουν τα αυτιά μου αυτά που ακούω και αυτά που γράφει η ανακοίνωση. Όταν τελειώνει το διάβασμα, του λέω κατά λέξη: «Σοβαρά τώρα ή μου κάνεις πλάκα;». Παίρνει τον λόγο ο Χρήστος και μου λέει, «γιατί τι περίμενες; Ότι θα βγάλουν ανακοίνωση για τον Πορτοσάλτε και για όλα αυτά;». Απαντάω με τεράστια αφέλεια, όπως αποδεικνύουν τα πράγματα, ναι. Μεσολαβούν δυο δευτερόλεπτα που δεν μιλάει κανένας και ήταν η πρώτη φορά, μετά από τόσες μέρες, που ξέσπασε όλη η ομάδα σε γέλια. Αρχίσαμε όλοι να γελάμε».



«Και όχι, δεν έβγαλε ανακοίνωση για όλα αυτά που ζούμε πολλά χρόνια τώρα από πάρα πολλά αίσχη που έχουν γίνει από τον δημοσιογραφικό κόσμο. Δεν έβγαλε ανακοίνωση για το ότι ζούμε στην εποχή με τα νέα ήθη και έθιμα της δημοσιογραφίας όπου κατασκευάζονται συνειδητά ψέματα και το fake news είναι πλέον το είθισται. Δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση για την εθνική τραγωδία και για τις ευθύνες που μπορεί να έχουν οι πολιτικές εξουσίες. Δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση για την προσβολή που έχουν δεχθεί τα θύματα από συγκεκριμένους δημοσιογράφους, οι οποίοι αντί να ερευνούν τις ευθύνες της πολιτείας για αυτό που έγινε, προσπαθούν να καλύψουν την εξουσία. Δεν έβγαλε ανακοίνωση για προτροπές που ακούστηκαν από δημοσιογράφους προς την κυβέρνηση, ότι πρέπει να συμψηφίσουν τα θύματα από το Μάτι με τα θύματα από τα Τέμπη για να βγει κερδισμένη η κυβέρνηση. Προτροπές από δημοσιογράφους στον αέρα και δεν έβγαλαν για αυτό ανακοίνωση. Δεν έβγαλε ανακοίνωση για δημοσιογράφους οι οποίοι είπαν ότι τα «θύματα είναι θυσίες για να γίνουν καλύτεροι δρόμοι και καλύτερα τρένα». Δεν έβγαλαν ανακοίνωση για τίποτα από όλα αυτά. Η πρώτη ανακοίνωση που έβγαλε η ΕΣΗΕΑ, μετά από την απίστευτη αυτή τραγωδία, αναφέρεται – υποτιμητικά με το μυαλό τους – στις χιουμοριστικές εκπομπές».

«Αυτή είναι η Ένωση Συντακτών στην Ελλάδα του 2023 και η γραμμή που δόθηκε σήμερα. Πω, πω Θεέ μου! Πω, πω Θεέ μου» πρόσθεσε στη συνέχεια ο Αντώνης Κανάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΣΗΕΑ πριν λίγο καιρό είχε βγάλει ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία αναγνώρισε ότι τα ελληνικά ΜΜΕ δεν προέβαλαν τα προβλήματα στα τρένα, μίλησε για αναπαραγωγή non paper και ανέλαβε τις ευθύνες που της αναλογούσαν για την κατάσταση στα ελληνικά media.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Από το Blogger.