Καραμανλής για Τέμπη: «Γιατί να χρεωθώ τα εγκληματικά λάθη των προηγουμένων;»

featured image


Ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μίλησε για πρώτη φορά για το περιστατικό του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, μετά την παραίτησή του.
Ο Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σε δημοσιογράφο των ΝΕΩΝ, δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος στις εκλογές: «Να με κρίνει ο λαός αν πρέπει να αποχωρήσω και από την πολιτική. Αν θεωρεί ότι έχω και την ουσιαστική ευθύνη για ότι συνέβη να με στείλει σπίτι του. Ο λαός, όχι τα πρωτοσέλιδα και ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο τέως υπουργός τονίζει, σε συνομιλία που είχε με τον δημοσιογράφο των ΝΕΩΝ Γιώργο Παπαχρήστο, ο οποίος παραθέτει τις δηλώσεις του κ. Καραμανλή σε εισαγωγίκα, πως έκανε ο,τι μπορούσε για την ανάταξη των σιδηροδρόμων, που παράλαβε σε διάλυση.

Ο δημοσιογράφος, ανέφερε ότι «Ο άνθρωπος είναι συντετριμμένος πραγματικά με ότι συνέβη» και συνέχισε λέγοντας πως συγκλόνισε τον πρώην υπουργό το θέαμα των δεκάδων σορών μέσα στα βαγόνια.



Ο ίδιος έγραψε στο άρθρο ότι: «Προσπαθεί να αντιμετωπίσει πολιτικά την κατάσταση, αλλά καταλαβαίνει ότι είναι πολύ δύσκολο να το διαχειριστεί, όχι εκείνος, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος ήταν στη θέση του. Επί του παρόντος δεν αντιλαμβάνεται γιατί πρέπει να το κάνει (να παραιτηθεί), από την στιγμή που 10 ώρες μετά το δυστύχημα ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και παραιτήθηκε από τη θέση του υπουργού».

«Έκανα ότι μπορούσα για να ανατάξω τους σιδηροδρόμους που ήταν σε απόλυτη διάλυση όταν τους παρέλαβα. Γιατί να χρεωθώ εγώ τα εγκληματικά λάθη των προηγουμένων;» δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής .

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική μου για ότι συνέβη, ας βάλει 30 βουλευτές του να συστήσουν τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής. Εκεί θα τα πούμε όλα» συνέχισε.

Πηγή: debater.gr





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Από το Blogger.