«Κιβωτός του Κόσμου» – 3.500 ευρώ για μεταξωτές κουρτίνες και στα… «κακά» παιδιά χαλασμένο φαγητό!

featured image


Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία ενός 8χρονου αγοριού, το οποίο μίλησε για τις κακοποιήσεις που υπέστη μέσα σε δομή της Κιβωτού του Κόσμου.

Κιβωτός με… μεταξωτές κουρτίνες

Σε σκάνδαλο με πολλές διακλαδώσεις, περισσότερες από όσες φαινόταν στην αρχή, φαίνεται να μετατρέπεται η υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου. Η κοινωνία, τις τελευταίες ημέρες παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις ραγδαίες εξελίξεις, οι οποίες αφορούν για μια δομή που μέχρι σήμερα ήταν υπεράνω πάσης υποψίας.

Με τη μητέρα του, η οποία επέμενε το παιδί να ακουστεί, εμφανίστηκαν στο «Καλημέρα Ελλάδα» όπου ο 8χρονος περιέγραψε τα όσα βίωνε.

Όλα αυτά, τη στιγμή που σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας, που κάνει φύλλο και φτερό τα οικονομικά στοιχεία της Κιβωτού του Κόσμου.

Στο πλαίσιο αυτό, τα αρμόδια στελέχη της υπηρεσίας θα έχουν αλληλογραφία με τράπεζες για να διαλευκανθεί σε ποια τραπεζικά ιδρύματα διατηρούσαν λογαριασμούς τα μέλη των προηγούμενων διοικητικών συμβουλίων του ιδρύματος.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το παιδί ανέφερε ότι τον κλείδωναν στο γνωστό πλέον κλουβί, όταν έκανε αταξίες, ξεχνώντας τον στην απομόνωση για ώρες, δίνοντας του να φάει χαλασμένο φαγητό. Κατήγγειλε επίσης ότι τον είχαν χωρίσει από τα αδέρφια του και ότι είχε υποστεί σωματική βία από ανθρώπους που εργάζονταν στην Κιβωτό.

«Μια φορά με είχανε βάλει, ήτανε βράδυ. Έκανα χαζομάρες και μου είπε μια κυρία ότι η συμπεριφορά σου… Με έβαλε μέσα στο κλουβί και μετά μου είπε ότι ‘η συμπεριφορά σου είναι για κλουβί’. Γι’ αυτό με έβαλε εκεί μέσα. Ναι, το πράσινο (ενν. κλουβί) που ήταν για τα παπαγαλάκια» είπε χαρακτηριστικά ο 8χρονος προσθέτοντας ότι ήταν κλειδωμένος για ώρες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο μικροσκόπιο μπαίνουν 15 πρόσωπα που θα ελεγχθούν εξονυχιστικά, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξε προς αυτά ροή χρήματος από τα ταμεία της οργάνωσης.

Έκανε επίσης αναφορά για μια γυναίκα η οποία τον χτυπούσε πολύ: «Με γρατζούναγε στη πλάτη. Όταν έκανα κάτι κακό, με γρατζούναγε… Με είχε βάλει σε ένα δωμάτιο μικρό κλειδωμένο και ένα παιδί με ένα άλλο […] με βγάλανε. 3 ώρες και μετά ήρθε, επειδή φώναζα, φώναζα.. Πέρασε μια ώρα, δυο ώρες, τρεις ώρες και με άκουσε ένα παιδί μόνο. Ήταν 17 στα 18» αναφέροντας ότι τον βγάλανε παιδιά από το κλουβί και όχι παιδαγωγοί.

Βέβαια, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, όλο αυτό αφορά σκάνδαλο με πολλές παραμέτρους.

«Ναι, πρόσωπο, μπουνιές… Κι ένας άλλος φίλος μου είχε παίξει μπουνιές με τον κύριο ( σημ: αναφέρεται σε εργαζομενο της δομης). Ένα παιδί το είχανε πετάξει κάτω με δύναμη στο κρεβάτι. Ήταν στο πάνω κρεβάτι, εγώ δεν ήθελα να κατέβω κάτω και αυτή η κυρία με τράβηξε από το πόδι και έπεσα κάτω μπρούμυτα και είχα καρούμπαλο. Δεν μπορούσα να φάω το φαγητό μου και μου το βάζανε κάθε μέρα. Μου βάζανε το ίδιο φαγητό κάθε μέρα. Χαλασμένο. Μου το βάζανε κάθε μέρα, κάθε μέρα, κάθε μέρα μέχρι να το φάω. Με το που με είδε η μαμά στο επισκεπτήριο, ήμουν κόκαλα και πέτσα κανονικότατα. Φαινόντουσαν τα κόκαλα μου. Με το που με είδε η μαμά στο επισκεπτήριο, ήμουν κόκαλα και πέτσα κανονικότατα. Φαινόντουσαν τα κόκαλα μου.», είπε το παιδάκι.

Αυτός είναι και ο λόγος που, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κάποια από τα πρόσωπα που ελέγχονται από την Οικονομική Αστυνομία εξετάζονται και από τους Εισαγγελείς Ανηλίκων για ποινικά αδικήματα που σχετίζονται με κακοποιήσεις.

Τέλος ο 8χρονος ανέφερε ότι η μητέρα του έπαιρνε συνέχεια τηλέφωνο η μαμά του στη δομή και της το κλείνανε και πως κατάφερε να της εκμυστηρευθεί τα όσα έγιναν μετά από μία εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, όλες αυτές τις ημέρες οι δύο Εισαγγελείς Ανηλίκων λαμβάνουν, υπό άκρα μυστικότητα, καταθέσεις από πρόσωπα – «κλειδιά». Μέχρι στιγμής υπάρχει μία κατάθεση θύματος σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ από τις υπόλοιπες καταθέσεις προκύπτει ότι υπάρχουν κι άλλα παιδιά που ενδέχεται να έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.



Πλέον, γίνεται αθόρυβα προσπάθεια να πειστούν αυτά τα παιδιά να μιλήσουν. Μάλιστα, ένα από αυτά φέρεται να έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης όταν ήταν στην πρώτη Γυμνασίου.

Οι Εισαγγελείς είναι πολύ προσεκτικοί και επιδιώκουν να πάρουν τουλάχιστον ακόμα μία κατάθεση θύματος για να εκδώσουν ένταλμα σύλληψης σε βάρος του υψηλόβαθμου στελέχους της Κιβωτού που έχει καταγγελθεί από έναν 19χρονο για σεξουαλική κακοποίηση.

Όλα αυτά, ενώ καθημερινά νέες μαρτυρίες έρχονται στο φως σχετικά με τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, τους επικεφαλής της Κιβωτού του Κόσμου.

Κιβωτός της… πρόκλησης: 3.500 ευρώ για μεταξωτές κουρτίνες, επάργυρα αλατοπίπερα και στα «κακά» παιδιά χαλασμένο φαγητό

Όπως αναφέρουν μαρτυρίες στην εκπομπή «T-Live», πριν από δέκα χρόνια η πρεσβυτέρα είχε προχωρήσει σε δαπανηρές αγορές, πληρώνοντας μεγάλα ποσά σε μεταξωτές κουρτίνες.

«Ξόδεψε ένα πολύ μεγάλο ποσό για την εποχή, για κουρτίνες. Ήταν Σεπτέμβριος. Είχε έρθει με μια διακοσμήτρια και ψώνισε κουρτίνες, μεταξωτές κουρτίνες. Αν θυμάμαι καλά γύρω στις 3.500 ευρώ» είπε χαρακτηριστικά η πωλήτρια του καταστήματος.

«Μου έκανε εντύπωση η Κιβωτός να ψωνίζει κουρτίνες τώρα, με τέτοιο ποσό και εκείνη την εποχή κιόλας. Θυμάμαι ότι είχε έρθει με διακοσμήτρια. Όλη την επιλογή την είχε κάνει η διακοσμήτρια. Το μόνο που θυμάμαι ήταν ότι ήταν μεταξωτές κουρτίνες» δήλωσε η πωλήτρια.

Υπάλληλος καταστήματος που πουλάει αντίκες και πρόσφατα εξυπηρέτησε τον πατέρα Αντώνιο, υποστηρίζει ότι ο ιερέας έκανε τις πανάκριβες αγορές του μέσα από αυτοκίνητο με φιμέ τζάμια.

«Δεν μου άρεσε και όλος αυτός ο τρόπος. Δηλαδή, ότι κάποιος είναι, κάποιος πολύ σπουδαίος, κάποιος VIP. Με την έννοια ότι είχε όλους αυτούς γύρω του να μιλάνε αντί για αυτόν. Τώρα φανταστείτε να είσαι στο κατάστημα και να είναι παρκαρισμένο το τζιπ έξω από το μαγαζί και να ζητάει να του πηγαίνουν τα πράγματα, να τα βγάζουν από το μαγαζί, έξω από την πόρτα, αντικείμενα και να τα πηγαίνουν έξω από το αμάξι, να τα βλέπει μέσα από το τζάμι το φιμέ, για να δει αν του κάνουν ή όχι» δήλωσε η πωλήτρια του καταστήματος.

«Ήταν ένα γκρουπ πραγμάτων, είχαμε εισπράξει τότε 700 ευρώ. Δηλαδή συνολικά είχε ψωνίσει 4 ή 5 φορές. Τη μια φορά ήταν τα 700 ευρώ, την άλλη φορά ήταν 900, την άλλη ήταν 340. Δεν ήταν όμως για την Κιβωτό, ήταν είδη σπιτιού. Το αλατοπίπερο, σαν αλάτι και πιπέρι, τα επάργυρα που ήταν δυο παλιά κομμάτια, εμείς τα είχαμε 60 ευρώ. Αλλά, τα πήρε μαζί με κάποια άλλα πράγματα, μαζί με έναν πίνακα, με κάποια άλλα, τα οποία όλα μαζί έκαναν 340» επεσήμανε η ίδια γυναίκα στο T-live και πρόσθεσε:

«Εμένα μου είχε κάνει εντύπωση όταν είχε έρθει ο πάτερ, τη φορά που είχε έρθει στο μαγαζί, δεν απευθυνόταν καν. Δηλαδή ο ίδιος δεν σου μιλούσε, ενώ μπορεί να ήσουν μπροστά του, αν ήθελε κάτι να σε ρωτήσει, θα ρωτούσε τον (…) να σε ρωτήσει, να σου το πει».

«Ο πάτερ Αντώνιος έχει στην τσέπη του πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ»

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μιλώντας σήμερα σε πρωινή εκπομπή, ο δημοσιογράφος, Δήμος Βερύκιος, έκανε λόγο για έρευνα που διενεργείται σε βάρος του πατέρα Αντώνιου και της συζύγου του για μαύρο χρήμα.

«Οι θυρίδες είναι δύο στο όνομα της Κιβωτού. Η πρεσβυτέρα δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη επίσημα αν έχει ‘πειράξει’ τις θυρίδες. Έχουμε ακούσει ότι τα τελευταία 15 χρόνια έχουν γίνει δωρεές άνω των 30 εκατομμυρίων. Το ζητούμενο είναι εάν πήγαν στα παιδιά και εάν αυτή τη στιγμή ο πάτερ Αντώνιος έχει ‘κασαδούρα’ στα χέρια του» ανέφερε ο Δήμος Βερύκιος.

«Μέχρι τώρα έχουν μετρήσει ότι έχει στην τσέπη του ράσου 10 εκατομμύρια και πάνω σε λογαριασμούς. Η έρευνα συνεχίζεται και μπορεί να είναι πολύ περισσότερα» συμπλήρωσε ο δημοσιογράφος.

«Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη. Ξέρεις τι είναι να έχεις 10 εκατομμύρια cash στις μέρες μας;» δήλωσε με νόημα ο Δήμος Βερύκιος.

Και στη στιγμή που οι μαρτυρίες για την χλιδάτη ζωή του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας «φουντώνουν», το φως της δημοσιότητας βλέπουν νέες μαρτυρίες αναφορικά για την κακομεταχείριση των παιδιών.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Από το Blogger.