Χείμαρρος Κώστας Λεφάκης για “αστρολόγο” Παύλο Χαϊκάλη: «Πολλοί άνθρωποι κάνουν τους προφήτες ενώ δεν είναι»

featured image


Στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Δεκατιανοί» μίλησε μέσω Skype ο Κώστας Λεφάκης. 

Ο γνωστός αστρολόγος κλήθηκε να σχολιάσει το βίντεο με τις αστρολογικές προβλέψεις που έκανε ο Παύλος Χαϊκάλης για τον Ηλία Μίχο, το οποίο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

«Του χρόνου κλείνω 50 χρόνια στον τομέα. Η αστρολογία δεν δικαιολογεί, ερμηνεύει. Δεν νομίζω ότι γίνεται σωστή χρήση της γλώσσας και νομίζω ότι ορισμένα πράγματα, τα οποία το πλατύ κοινό δεν μπορεί να καταλάβει, δεν πρέπει να παρουσιάζονται κι από αυτά τα Μέσα.

Σε αυτά τα χρόνια της μεγάλης παραζάλης, μετά το τέλος του ’12 κι από το ’15 και μετά που έχουμε μία μεγαλύτερη αύξηση της ηθικής και της πολιτισμικής παρακμής, πολλοί άνθρωποι κάνουν τους προφήτες, τους αστρολόγους, τους ανθρώπους με την ενόραση. Έχει πληθύνει κι η ενασχόληση με την αστρολογία, δεν είναι η πρώτη φορά.



Έχω δει πολλές φορές, από το ’72 που ξεκίνησα, να περνούν διάφοροι, να ακούγονται και να φεύγουν. Είναι δύσκολος τομέας για να τον υπηρετήσεις. Το να κάνουμε δημοσίως μια τέτοια ανάλυση είναι λίγο παρακινδυνευμένο τη στιγμή που έχουμε μεγάλα ηθικά θέματα. Δεν μπορείς να δικαιολογήσεις έναν άνθρωπο από τον χάρτη του.

Υπάρχει κι ένα τεράστιο βιβλίο, εγκληματολογική αστρολογία, όπως κι η ψυχιατρική αστρολογία… Η αστρολογία δεν δικαιολογεί, ερμηνεύει…. Η αστρολογία είναι μία σωσίβια λέμβος πάνω στην οποία προσπαθούν να μπούνε πολλοί που πνίγονται υπαρξιακά, επαγγελματικά, οικονομικά. Αυτό λέει πολλά πράγματα. Γίνεται κι ανόητη αστρολογία με τον τρόπο που εκφέρεται έτσι.

Η αστρολογία είναι συμβολική γλώσσα. Δεν μπορούμε να την παρουσιάζουμε με αυτόν τον τρόπο… Δεν συμφωνώ με αυτήν την ανάλυση και τη χρήση των λέξεων. Ορισμένα πράγματα δεν πρέπει να βγαίνουν στο διαδίκτυο και στην τηλεόραση γιατί γίνονται αστεία, γραφικά και δυσνόητα» δήλωσε ο Κώστας Λεφάκης.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Από το Blogger.