Κιβωτός του Κόσμου – Γονείς έσπασαν την πόρτα ζητώντας πίσω τα παιδιά τους

featured image


Ένταση επικράτησε στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στον Κολωνό, όταν κάποιοι γονείς, από τη Συρία όπως είπαν, εισέβαλαν στον χώρο «ζητώντας τα παιδιά τους πίσω».

Οι γονείς έσπασαν την πόρτα για να μπουν, ενώ στη συνέχεια εξήλθαν. Ένας άνδρας μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε ότι «τους έχουν πάρει τα παιδιά». Όλα αυτά την ώρα που η Κιβωτός του Κόσμου βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν κυκεώνα καταγγελιών για τις συνθήκες διαβίωσης στις δομές της αλλά και για περιστατικά ασέλγειας. Οι μαρτυρίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας. Μία από αυτές είναι του επιστήθιου φίλου του 19χρονου από τις καταγγελίες του οποίου άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για την Οργάνωση.

Όπως είπε μεταξύ άλλων, μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή “Ανοιχτή Επικοινωνία”, «Ξεκίνησε να μου εξιστορεί ότι ήταν πάρα πολύ κοντά στον (…), ήταν κοντά του σε όλα τα ταξίδια, δηλαδή σε κάθε δομή που πήγαινε ο (…) πήγαινε μαζί του. Δηλαδή, πήγαινε Βόλο τον είχε μαζί του, Καλαμάτα μαζί του. Μου εκμυστηρεύτηκε ότι τον έβαζε να ξαπλώνει μαζί του και ότι σιγά σιγά, δειλά δειλά, περνούσε το χέρι του κάτω από το παντελόνι, τον χάιδευε αισθησιακά, καταλαβαίνετε».



Η αντίδραση του 19χρονου

Όσον αφορά για την αντίδραση του 19χρονου, σε όλο αυτό που γινόταν, απάντησε: «Υπήρχε ο φόβος, ότι μπορεί να κόψουν το επίδομα της μητέρας του. Η μητέρα του έχει σοβαρά προβλήματα υγείας. Φοβόταν ότι μπορεί να την διώξουν από τη στέγη η οποία είναι της “Κιβωτού”. Υπήρχε αυτός ο φόβος και επίσης ο (…) του έπαιρνε και ακριβά δώρα. Μου είπε ότι δεν του έλειπε τίποτα. Από ακριβά ρούχα, μέχρι κινητά τελευταία μοντέλα, πάρα πολλά πράγματα, αλλά και κάποια στιγμή, έσπασε αυτό. Διότι μου είπε ότι παρόλα αυτά που μου έπαιρνε δεν άντεχα να γίνεται όλο αυτή η κατάσταση. Τον συμβούλεψα αμέσως να μιλήσει, αλλά η πρώτη του κουβέντα ήταν όχι, όχι, η μάνα μου εξαρτιέται από αυτό. Εάν κάνω το λάθος να μιλήσω η μητέρα μου ίσως πεθάνει».Όσον αφορά για την αντίδραση του 19χρονου, σε όλο αυτό που γινόταν, απάντησε: «Υπήρχε ο φόβος, ότι μπορεί να κόψουν το επίδομα της μητέρας του. Η μητέρα του έχει σοβαρά προβλήματα υγείας. Φοβόταν ότι μπορεί να την διώξουν από τη στέγη η οποία είναι της “Κιβωτού”. Υπήρχε αυτός ο φόβος και επίσης ο (…) του έπαιρνε και ακριβά δώρα. Μου είπε ότι δεν του έλειπε τίποτα. Από ακριβά ρούχα, μέχρι κινητά τελευταία μοντέλα, πάρα πολλά πράγματα, αλλά και κάποια στιγμή, έσπασε αυτό. Διότι μου είπε ότι παρόλα αυτά που μου έπαιρνε δεν άντεχα να γίνεται όλο αυτή η κατάσταση. Τον συμβούλεψα αμέσως να μιλήσει, αλλά η πρώτη του κουβέντα ήταν όχι, όχι, η μάνα μου εξαρτιέται από αυτό. Εάν κάνω το λάθος να μιλήσω η μητέρα μου ίσως πεθάνει».





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Από το Blogger.