Ούτε δίπλωμα, ούτε άδεια παραμονής είχε ο Αλβανός που παρέσυρε την φοιτήτρια

featured image


Στη Διεύθυνση Αλλοδαπών μεταφέρθηκε με χειροπέδες το απόγευμα της Πέμπτης ο 26χρονος αλβανικής καταγωγής που τα ξημερώματα της Τρίτης παρέσυρε με το αυτοκίνητο που οδηγούσε την 21χρονη φοιτήτρια και την εγκατέλειψε αιμόφυρτη στην οδό Εγνατία, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο κατηγορούμενος που κρατείται καθώς διαπιστώθηκε ότι ζούσε παράνομα στη χώρα και εις βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη (κακούργημα), όπως επίσης για εγκατάλειψη τροχαίου και οδήγηση χωρίς την σχετική άδεια (πλημμελήματα), έδινε κατάθεση για τρεις ολόκληρες ώρες στους αστυνομικούς της Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε ότι δεν είχε σκοπό να χτυπήσει την 21χρονη φοιτήτρια, πως δεν έτρεχε με το αυτοκίνητο που οδηγούσε και ότι έφυγε από το σημείο καθώς φοβήθηκε επειδή είχε ποινικό μητρώο και δεν διέθετε νόμιμα έγραφα παραμονής στη χώρα. Επίσης, στους αστυνομικούς ανέφερε ότι δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ ή ναρκωτικές ουσίες, ενώ υποστήριξε πως με την 19χρονη φίλη του που ήταν συνοδηγός, θα έβγαιναν για να διασκεδάσουν στην περιοχή του κέντρου.

Επιπλέον, επέμενε στον ισχυρισμό του ότι η 21χρονη φοιτήτρια πετάχτηκε ξαφνικά στον δρόμο με αποτέλεσμα να την παρασύρει, λέγοντας ουσιαστικά ότι εκείνη ευθύνεται για το τροχαίο ατύχημα, ενώ αρνήθηκε ότι έκανε όπισθεν και την ξανά πάτησε στην προσπάθειά του να ξεφύγει. «Δεν έτρεχα, αλλά έχασα τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Δεν έκανα αναστροφή, έβαλα όπισθεν και έφυγα γιατί φοβήθηκα» είπε.

Ο 26χρονος που, όπως αποδείχθηκε δε διέθετε ούτε δίπλωμα οδήγησης, δήλωσε ότι είναι συντετριμμένος και ότι προέχει η κατάσταση της υγείας του θύματος, ενώ προσπαθώντας να δικαιολογηθεί ανέφερε ότι «αν το θύμα δεν είχε επιχειρήσει να περάσει την οδό Εγνατία σε σημείο που δεν υπήρχε διάβαση πεζών, τίποτα δυσάρεστο δε θα είχε συμβεί. Στα 20 μέτρα υπήρχε διάβαση πεζών». Επίσης, τόνισε για άλλη μία φορά, ότι «έφυγα από το σημείο καθώς φοβήθηκα επειδή δεν έχω άδεια παραμονής στην Ελλάδα».

«Θα ήθελε να μιλήσει με τους γονείς της 21χρονης»



Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του 26χρονους, Παρασκευάς Σπυράτος, «η ατυχής νέα, επέλεξε να διέλθει από ένα σημείο όπου δεν υπήρχε διάβαση πεζών, ενώ αυτή υπάρχει σε απόσταση 20 μέτρων από το σημείο του ατυχήματος. Πετάχτηκε με ταχύτητα στο οδόστρωμα η πεζή. Ο εντολέας μου επιχείρησε να φρενάρει, επιχείρησε να κάνει ελιγμό για να την αποφύγει και έπραξε αυτά που θα μπορούσε να πράξει ο καθένας μας».

Σχετικά με το αν ο 26χρονος έκανε όπισθεν μετά την παράσυρση και πάτησε ξανά την άτυχη φοιτήτρια όσο βρίσκονταν στο έδαφος, κάτι που δήλωσαν οι αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού στους δημοσιογράφους, ο κ. Σπυράτος ανέφερε ότι «αφού το όχημα εξεκλινε της πορείας του για να αποφύγει τη σύγκρουση με την πεζή, χτύπησε με το οπίσθιο τμήμα του σε σταθμευμένο όχημα. Κατά την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι το όχημα κατέληξε σε σταθμευμένο όχημα».

Ο λόγος που ο 26χρονος εγκατέλειψε αιμόφυρτη την φοιτήτρια και έφυγε από το σημείο, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, είναι ότι στερούνταν νόμιμη άδεια διαμονής στη χώρα και ότι με δεδομένο αυτό, φοβήθηκε ότι θα προχωρούσε η διαδικασία της κράτησης, όπως έγινε την Πέμπτη. «Πρόκειται για μία διοικητική διαδικασία, καθώς στερείται νόμιμης άδειας στη χώρα, καθώς δεν έχει άδεια διαμονής σε ισχύ. Πέραν τούτου, ήταν και σε μία κατάσταση φόρτισης με όλο αυτό που έγινε που συνδυαστικά οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα. Αυτό ήταν λάθος του και το αποκατέστησε σήμερα με την εμφάνισή του», τόνισε.

Όπως ανέφερε ο κ. Σπυράτος, ο 26χρονος κατηγορούμενος θα ήθελε να μιλήσει με τους γονείς της άτυχης φοιτήτριας καθώς «είναι συντετριμμένος από το δυσάρεστο γεγονός. Έχει συναίσθηση αυτής της δυσάρεστης κατάστασης που προκλήθηκε», υπογράμμισε.

Σημειώνεται ότι μετά το τροχαίο ατύχημα, ο κατηγορούμενος είχε την ψυχραιμία να διαφύγει με ταχύτητα μέσα από τα στενά, να οδηγήσει έως την Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης και να παρατήσει το όχημα στην άκρη του δρόμου, αφού πρώτα αφαίρεσε τις πινακίδες κυκλοφορίας από αυτό. Ύστερα εξαφανίστηκε μέχρι να παρέλθει το χρονικό διάστημα της αυτόφωρης διαδικασίας και εμφανίστηκε στην Διεύθυνση Τροχαίας το πρωί της Πέμπτης.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Από το Blogger.