Ραγδαίες εξελίξεις με τις καταγγελίες, στο «κάδρο» και ο πάτερ Αντώνιος για ασέλγεια σε ανήλικο

featured image


Αποτροπιασμό προκαλούν οι καταγγελίες τροφίμων δομών της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου», ενώ όσο περνάνε οι ώρες έρχονται στο φως και άλλες μαρτυρίες. Μάλιστα σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας στο στόχαστρο μπαίνει ο Πάτερ Αντώνιος.

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, στο στόχαστρο μπαίνει και ο πάτερ Αντώνιος, καθώς έφηβος φέρεται να τον έχει καταγγείλει για ασέλγεια σε βάρος του.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η εφημερίδα, αύριο θα έρθει στο φως η συγκλονιστική μαρτυρία του εφήβου για ασέλγεια από τον πατέρα Αντώνιο αλλά και η επιβεβαίωση από αυτόπτη μάρτυρα.

Όπως λέει ο έφηβος:

«Στην αρχή προσπαθούσα να τον δικαιολογήσω από την αγάπη που του είχα και δεν έλεγα τίποτα.

Στην πορεία φοβόμουν και δεν ήξερα πώς να το αντιμετωπίσω.

Αυτός εκμεταλλευόταν το γεγονός ότι δεν μπορούσα να αντιδράσω.»

Δέκα καταθέσεις έχει στα χέρια της η Δικαιοσύνη, για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων, ξυλοδαρμούς αλλά και μαύρη εργασία σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου». Οι καταθέσεις στοχεύουν ένα πρόσωπο: τον πατέρα Αντώνιο, την «ψυχή» της Κιβωτού του Κόσμου, μια μορφή «αγιοποιημένη» και υπερκομματική.

Κομβική θεωρείται η 7 σελίδων κατάθεση ενός 19χρονου πρώην φιλοξενούμενου στην Κιβωτό του Κόσμου, που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα της Κυριακής.



Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ο 19χρονος βρέθηκε το πρωί της περασμένης Τετάρτης στον 8ο όροφο της ΓΑΔΑ. «Στη θάλασσα έβαζε το χέρι του μέσα στο μαγιό μου» καταγγέλλει ο νεαρός άνδρας για τον πατέρα Αντώνιο.

Στην κατάθεσή του αναφέρεται και σε περιστατικά κακοποίησης άλλων φιλοξενούμενων στην Κιβωτό του Κόσμου. «Για έναν μήνα είχαν 4 παιδιά κλειδωμένα σε δωμάτια και τα χτυπούσαν κάθε μέρα και ενώπιον του πατέρα Αντώνιου, για να μάθουν κάποια πράγματα. Ότι δηλαδή παίζαμε στοίχημα στον ΟΠΑΠ, καπνίσαμε και κάναμε κοπάνες. Αυτά μου τα είπε ένα από τα παιδιά και μου είπε ότι τους έκαναν μπλε στο πρόσωπο από το ξύλο», είπε στους αστυνομικούς.

Ο νεαρός υποστήριξε ότι το καλοκαίρι του 2021 είχε πέσει στη Χίο θύμα ασελγών πράξεων από τον ιερέα, ενώ ανέφερε ότι το σκηνικό το είδε και άλλος ένας φιλοξενούμενος. Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας εντόπισαν τον νεαρό που επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του πρώτου, που πλέον θεωρείται κομβική.

Έτσι κι αλλιώς η υπόθεση πλέον έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και αναμένονται αν αυτά θα επιβεβαιωθούν ή όχι.

Επιπλέον περιμένουμε να δούμε αν θα υπάρξει κάποια απάντηση από τον Πατέρα Αντώνιο σχετικά με το παραπάνω δημοσίευμα της εφημερίδας.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Από το Blogger.