Αυτή είναι η εφαρμογή με την οποία ο Παπαθεοδώρου «κατέβαζε» βίντεο παιδικής πορνογραφίας

featured image


Από τις 18 Οκτωβρίου βρίσκεται στις φυλακές ο Βασίλης Παπαθεοδώρου και αντιμετωπίζει βαριά δίωξη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, καθώς βρέθηκαν στην κατοχή του 100 «σκληρά», σύμφωνα με τις αρχές, βίντεο με αγόρια και κορίτσια από 10 έως 12 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που θα προσπαθήσουν να αναλύσουν στα εγκληματολογικά εργαστήρια είναι τους δύο σκληρούς δίσκους που βρέθηκαν στο σπίτι του συγγραφέα.

Στην κατοχή του φέρεται να βρέθηκαν περί τα 100 βίντεο με σκληρό πορνογραφικό υλικό με παιδιά κάτω των 12 ετών τα οποία «κατέβηκαν» και αποθηκεύτηκαν στον υπολογιστή του τα τελευταία χρόνια.

Ποια είναι η εφαρμογή «e-mule»

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο συγγραφέας χρησιμοποιούσε τη διαδικτυακή εφαρμογή «e-mule» για να κατεβάζει τα βίντεο που, όπως υποστήριξε, θα χρησιμοποιούσε για τη συγγραφή του νέου του βιβλίου.

Σύμφωνα με την Κέλλυ Ιωάννου, διευθύντρια Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, η εφαρμογή αυτή υπάρχει εδώ και 20 χρόνια στο διαδίκτυο, απλά η διαφορά της με τις νεότερες, όπως το Dropbox, είναι ότι βρίσκει αρχεία στο cloud και όχι από τον σκληρό δίσκο κάθε υπολογιστή.

 

«Χρησιμοποιείται σαν ένα δίκτυο ανταλλαγής αρχείων. Γίνεται η αναζήτηση μέσα από συγκεκριμένες λέξεις και ετικέτες. Όταν κάποιος θέλει να κατεβάσει κάτι, ξέρει και τη συνάφεια του αντικειμένου που θα κατέβει» λέει στο MEGA.

«Επεδίωκε να πηγαίνει σε σχολεία»
Η Πελιώ Παπαδιά μίλησε στο Live News για τον συγγραφέα και ανέφερε: «Γνώρισα τον Βασίλη αρχικά ως συγγραφέα. Έπειτα τον γνώρισα ως δημοσιογράφος, όπου κλήθηκα να μιλήσουμε κάποιες φορές για συνέντευξη».




Η κ. Παπαδιά, όταν έμαθε για την σύλληψη του Βασίλη Παπαθεοδώρου, δήλωσε ότι σοκαρίστηκε.

Ανέφερε επίσης: «Αυτό που ξέρω εγώ είναι η σχέση που ανέπτυσσε ο Βασίλης με τους εφήβους και μπορούσε να ταυτιστεί πολύ εύκολα με αυτούς».





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Από το Blogger.