Ιδού ο Πασχάλης – Ο Αρχιτιμωρός της «Κιβωτού του Κόσμου»

featured image


Το προφίλ του Πασχάλη Σ., του «αρχιτιμωρού» της «Κιβωτού του Κόσμου», ο οποίος «έδενε και έλυνε» μέσα στις δομές της οργάνωσης και με τα χρόνια έφτασε να γίνει ο φόβος και ο τρόμος των παιδιών που φιλοξενούνται σε αυτές, σκιαγραφεί σήμερα η «Espresso», μέσα από τις καταγγελίες και τις καταθέσεις εργαζομένων στη δομή του Βόλου, που δεν ήθελαν να βλέπουν ούτε ζωγραφιστό το «δεξί χέρι» του πατρός Αντωνίου, που καταγγέλλεται για τουλάχιστον δύο ακραία περιστατικά βίας!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας, ο Πασχάλης Σ., ο οποίος άρχισε ως οδηγός και έφτασε να κατέχει θέση στο διοικητικό συμβούλιο της ΜΚΟ, έκανε κουμάντο στη δομή της Πωγωνιανής στα Ιωάννινα, ενώ η σύζυγός του εργαζόταν στη δομή θηλέων στην Κόνιτσα. Μαζί με τον Αναστάση από το Ιράκ ήταν τα πρωτοπαλίκαρα του πατρός Αντωνίου, τα οποία, όταν δεν εκτελούσαν «τυφλά» εντολές, κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα, είχαν ύφος «αφεντικών» απέναντι στους εργαζομένους των δομών και έτρωγαν και έπιναν τζάμπα!

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στην «Espresso» ότι οι δύο έμπιστοι του ιερέα, οι οποίοι φιλοξενούνταν ως παιδιά στην «Κιβωτό» και με την πάροδο του χρόνο ανέβηκαν στην ιεραρχία της ΜΚΟ, έβαζαν τα παιδιά και τους εργαζομένους των δομών να τους υπηρετούν, ενώ κάθε φορά που ο Πασχάλης και η σύζυγός του επισκέπτονταν τη δομή του Βόλου συμπεριφέρονταν σαν μεγαλοστελέχη! Μάλιστα, ο αποκαλούμενος «αρχιτιμωρός» της «Κιβωτού», τον οποίο οι καλά γνωρίζοντες περιγράφουν ως είρωνα και αγενή, εμφανιζόταν σε συνεντεύξεις και συναναστρεφόταν με διάσημους καλλιτέχνες, οι οποίοι ήταν πρόθυμοι να στηρίξουν με όποιον τρόπο μπορούσαν τον πολυπροβεβλημένο και πολυδιαφημισμένο εθελοντικό οργανισμό!

Ομως όλα τα παραπάνω ωχριούν μπροστά στις κακοποιητικές συμπεριφορές που φέρεται ότι επεδείκνυε ο Πασχάλης της «Κιβωτού» απέναντι στα απροστάτευτα παιδιά της οργάνωσης. Το «δεξί χέρι» του πατρός Αντωνίου, που είναι ένα από τα τρία άτομα που θα κληθούν το προσεχές διάστημα να δώσουν εξηγήσεις στις δικαστικές Αρχές, φέρεται ότι είχε ρόλο δεσμοφύλακα, καθώς σύμφωνα με όσα έχουν καταγγελθεί τρομοκρατούσε και έδερνε παιδιά!

Ο Πασχάλη Σ.

Το περιστατικό που στάθηκε αφορμή για να αποκαλυφθούν όλα ήταν μια κλοπή που έλαβε χώρα στη δομή του Βόλου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που έκανε η εφημερίδα, την άνοιξη προσήχθησαν στην Ασφάλεια τρεις ανήλικοι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι επέστρεψαν στη δομή όταν δεν βρέθηκαν στοιχεία εναντίον τους. Ανάμεσά τους ήταν και ένας 17χρονος, ο οποίος με το που γύρισε στη δομή μπήκε σε απομόνωση για 1-2 μήνες.

Η… επίσκεψη

Αν και όλοι περίμεναν ότι το επεισόδιο θα τελείωνε εκεί, έφτασαν εκτάκτως την Καθαρά Δευτέρα στο παράρτημα της ΜΚΟ στον Ανω Βόλο (σ.σ.: έκλεισε αιφνιδίως το περασμένο καλοκαίρι) ο πατέρας Αντώνιος και ο Πασχάλης Σ., μαζί με τον Αναστάση, και άρχισαν «ανάκριση» για να βρουν τα χρήματα. Μάλιστα, τα δύο «πρωτοπαλίκαρα» του ιδρυτή της «Κιβωτού» πήγαν στον χώρο της απομόνωσης, όπου ξυλοκόπησαν άγρια τον 17χρονο, χτυπώντας τον ακόμη και με πέτρες και καδρόνια, με συνέπεια να παραμορφωθεί από τα χτυπήματα!



Αναστάσης

Μόλις τον περασμένο Ιούλιο προς Αύγουστο ο τιμωρός Πασχάλης επισκέφθηκε με τον πατέρα Αντώνιο τη δομή της οργάνωσης στο Διμήνι, όπου πρωταγωνίστησε και σε δεύτερο περιστατικό ακραίας βίας.

Το οινοποιείο της δομής στο Διμήνι του Βόλου όπου παιδιά σύμφωνα με τις καταγγελίες έζησαν τον τρόμο στα χέρια του Πασχάλη Σ.

Σύμφωνα με μαρτυρίες-καταθέσεις, κατά τη διάρκεια της παραμονής του εκεί ο έμπιστος του κληρικού θεώρησε, από διάφορα μηνύματα που εντόπισε στα κινητά τηλέφωνα κάποιων παιδιών, ότι θα γινόταν και άλλη κλοπή μέσα στη δομή. Ετσι, πήρε διά της βίας ένα ένα τα παιδιά που πίστευε ότι είχαν συνωμοτήσει για να κλέψουν χρήματα της «Κιβωτού» και τα μετέφερε στο υπόγειο της δομής, όπου βρίσκεται το οινοποιείο. Εκεί, άρχισε να τα χτυπάει με απίστευτη βαναυσότητα, προκειμένου να ομολογήσουν!

Αυτό το περιστατικό φαίνεται πως ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς οι εργαζόμενοι της δομής αποφάσισαν να κινηθούν άμεσα και κατέθεσαν τα πάντα στην Ασφάλεια του Βόλου όταν είχαν κληθεί να καταθέσουν και για τους ξυλοδαρμούς της άνοιξης. Παράλληλα, σε μια πράξη άκρας απελπισίας, ενημέρωσαν με έγγραφό τους τον υπεύθυνο όλων των παρατηρημάτων της «Κιβωτού», που κατά διαβολική σύμπτωση ήταν ο… Αναστάσης, δηλαδή το ένα από τα δύο άτομα που «σάπισαν» στο ξύλο τον άτυχο 17χρονο λίγους μήνες νωρίτερα!

Ετσι σε συνοδευτικό έγγραφό τους οι υπάλληλοι της δομής ζητούσαν ο Πασχάλης να μην έχει ουδεμία επαφή με το παράρτημά τους, όπως τόνιζαν, καθώς επίσης να ενημερωθεί για όσα συνέβησαν ο πατέρας Αντώνιος. Παρ’ όλα αυτά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει το παραμικρό για να «ξηλωθεί» από τον οργανισμό ο πρωταγωνιστής του θλιβερού περιστατικού, με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί να παραμένει ξεχασμένη σε ένα από τα συρτάρια του εισαγγελέα. Τέλος, εύλογα εγείρεται το ερώτημα: εφόσον ο πατέρας Αντώνιος βρισκόταν και τις δύο φορές στις δομές όπου έλαβαν χώρα τα περιστατικά βιαιοπραγίας σε βάρος ανήλικων παιδιών γνώριζε για τις προθέσεις των υποτακτικών του και είχε δώσει την έγκρισή του;

Το έγγραφο των εργαζομένων της δομής στον Βόλο προς τον υπεύθυνο παραρτημάτων ο οποίος (τι σύμπτωση) πρωταγωνιστεί σε ένα από τα δύο άγρια περιστατικά ξυλοδαρμών παιδιών





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Από το Blogger.