Παγκόσμιος κίνδυνος ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

featured image


Ο πύραυλος που έπεσε σε πολωνικό έδαφος και σκότωσε δύο ανθρώπους εξέθεσε στα μάτια της παγκόσμιας κοινότητας έναν πολιτικό που είχε ηρωοποιηθεί έπειτα από χιλιάδες δημοσιεύματα, βίντεο που προβλήθηκαν σε δελτία ειδήσεων, αναρτήσεις στο διαδίκτυο, φωτογραφίες που τυπώθηκαν σε περιοδικά μόδας και ραδιοφωνικά αφιερώματα. O λόγος γίνεται για τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ζελένσκι προσπάθησε από την πρώτη κιόλας στιγμή να χρεώσει το χτύπημα στους Ρώσους και να «βαφτίσει» αυτό το περιστατικό ως μια επίθεση της Ρωσίας σε χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ. Οι ηγέτες των χωρών του ΝΑΤΟ, που μέχρι πρότινος ήταν φανατικοί σύμμαχοί του, δεν υιοθέτησαν άκριτα και άμεσα αυτή την εκδοχή. Είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο, μια επίθεση της Ρωσίας σε χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, θα ενεργοποιούσε όλα τα άρθρα και τα πρωτόκολλα της συμμαχίας που αναφέρονται σε αμυντική συνδρομή και ανταπόδοση του πλήγματος στους Ρώσους – κι αυτό θα ήταν, αναμφίβολα, η έναρξη ενός παγκοσμίου πολέμου.



Με λίγα λόγια, η ανθρωπότητα θα οδηγείτο σε ολοκληρωτική καταστροφή για μια ανεπιβεβαίωτη και τελικά ανακριβή εκτίμηση-πληροφορία, την οποία προσπάθησε να… διαδώσει ο Ζελένσκι.

Η Δύση, με πρώτη απ’ όλες την κυβέρνηση των ΗΠΑ, δεν αποδέχθηκε την εκδοχή του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για την προέλευση του πυραύλου, παρά το γεγονός ότι ο Ουκρανός πρόεδρος επέμενε για την ακρίβεια της δικής του εκδοχής.

Το ζήτημα διευθετήθηκε οριστικά και επίσημα χθες, όταν ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε ότι ήταν ουκρανικός ο πύραυλος που έπεσε στην Πολωνία. Ωστόσο, το γεγονός ότι δεν έγινε το… χατίρι του Ζελένσκι να συγκρουστεί στρατιωτικά το ΝΑΤΟ με τη Ρωσία δεν σημαίνει ότι δεν θα επαναληφθεί η απόπειρα πρόκλησης παγκοσμίου πολέμου με προβοκάτσια, εσφαλμένη πληροφορία ή οποιοδήποτε άλλο τέχνασμα.

Οπως έχει αποδειχθεί από την έναρξη του πολέμου με τη Ρωσία μέχρι σήμερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας είναι ένας εξαιρετικά επικίνδυνος άνθρωπος, που δεν θα διστάσει να προκαλέσει πυρηνικό ολοκαύτωμα για να προωθήσει την ατζέντα την οποία μόνο εκείνος έχει κατά νου.

Πρέπει να απομονωθεί προτού είναι πολύ αργά.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Από το Blogger.