Άμα μάθετε πόσο ΔΕΗ πληρώνετε… θα τα βγάλετε από την πρίζα: Κι όμως τόσο ρεύμα καίνε τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια

featured image


Πλησιάζουν οι γιορτές και ετοιμαζόμαστε να στολίσουμε το σπίτι μας με τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια και στολίδια.

Τα Χριστούγεννα χρειάζονται στολίδια και πολλά πολλά φωτάκια. Πόσο ρεύμα όμως καίνε τα λαμπάκια, αναρωτιόμαστε πολλές φορές, πόσο μάλλον τη φετινή χρονιά.

Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια: Πόσο ρεύμα καίνε











[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

Ειδικότερα, θα πρέπει να γνωρίζουμε πως κάθε κουτί με λαμπιόνια αναγράφει πάνω τα Watt. Για  παράδειγμα, στην περίπτωση που αναφέρει 500 Watt, εάν διαιρέσετε το 1.000 προκύπτουν τα κιλοβάτ, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση έχουμε 0,5 κιλοβάτ. Στη συνέχεια, πολλαπλασιάζετε το 0,5 (τα κιλοβάτ) με τις ώρες που λειτουργούν τα λαμπάκια (π.χ. 10 ώρες την ημέρα) και έχουμε αποτέλεσμα 5. Πολλαπλασιάζετε στη συνέχεια το 5 με την τιμή του μέσου κόστους κιλοβατώρας του παρόχου σας και το αποτέλεσμα που θα βγει είναι η ημερήσια κατανάλωση για να έχετε αναμμένα τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια.

Να αναφέρουμε πως μία καλή εναλλακτική λύση είναι τα φωτάκια LED που ναι μεν είναι πιο φωτεινά από τα πυρακτώσεως, αλλά έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα. Για παράδειγμα, στην αγορά υπάρχουν σειρές με 100 λαμπάκια τεχνολογίας LED με προγράμματα που καθορίζουν πώς θα αναβοσβήνουν, με την τιμή τους από 11,99 ευρώ να έχει πάει φέτος στα 19,90 ευρώ.

Οι διαφορές ανάμεσα στην κατανάλωση που έχουν οι λάμπες LED με τις κλασσικές λάμπες είναι χαοτικές, με τα παλιάς τεχνολογίας λαμπάκια για ένα μέσο σπίτι να φτάνει το 1 ευρώ την ημέρα όταν τα LED φτάνουν το 1 ευρώ τον μήνα.

enimerotiko.gr

[/expander_maker]





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Από το Blogger.