«Η Καϊλή πήρε 250.000 από το Κατάρ μέσω Τούρκου επιχειρηματία»

featured image


Ο πρωταγωνιστής του Qatar Gate, Αντόνιο Παντσέρι φέρεται να έχει πει στις καταθέσεις του στις βελγικές αρχές ότι η Εύα Καϊλή πήρε 250.000 ευρώ από το Κατάρ μέσω Τούρκου επιχειρηματία,

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle ο Αντόνιο Παντσέρι που είχε κεντρικό ρόλο στο Qatar Gate είπε στις βελγικές αρχές – με τις οποίες έχει συμφωνήσει να… κελαηδήσει προκειμένου να έχει μειωμένη ποινή – ότι η Εύα Καϊλή δωροδοκήθηκε με 250.000 ευρώ από το Κατάρ, μέσω Τούρκου επιχειρηματία και του δικηγόρου του στο Λονδίνο, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την εκστρατεία επανεκλογής της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το δημοσίευμα της Deutsche Welle, που φαίνεται να βασίζεται στις απομαγνητοφωνημένες καταθέσεις του Αντόνιο Παντσέρι στις αρχές του Βελγίου για το Qatar Gate, αναφέρει ότι τέως Ιταλός ευρωβουλευτής είπε ότι το Κατάρ άρχισε να επεκτείνει το δίκτυο επιρροής του στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα τέλη του 2017.

Έπειτα από συναντήσεις που είχε ο Αντόνιο Παντσέρι με τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ, Αλί Μπιν Σαμίχ αλ Μάρι, στις αρχές του 2018, το αραβικό κρατίδιο συμφώνησε να δίνει σε εκείνον και στον σύντροφο της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, από 1 εκατ. ευρώ ανά έτος, τη διετία 2018-2019.



Πότε άρχισε η εμπλοκή της Εύας Καϊλή

Όταν ο Αντόνιο Παντσέρι δεν βγήκε ευρωβουλευτής το 2019, ίδρυσε τη ΜΚΟ «Fight Impunity» για να συνεχίσει τη δράση του υπέρ του Κατάρ και από το κείμενο των καταθέσεών του προκύπτει ότι περίπου εκείνη την περίοδο άρχισε και η εμπλοκή της Εύας Καϊλή στο Qatar Gate.

Ο Παντσέρι φέρεται να υποστήριξε ότι η Εύα Καϊλή πήρε από το Κατάρ 250.000 ευρώ για να χρηματοδοτήσει την εκστρατεία επανεκλογής της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Αντόνιο Παντσέρι, σύμφωνα με τη DW, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι μεγάλο μέρος του ποσού από το Κατάρ έφθασε στα χέρια τους μέσω ενός «Τούρκου επιχειρηματία και του δικηγόρου του στο Λονδίνο». Ο Παντσέρι υποστήριξε ακόμη ότι και ένας άλλος συμπατριώτης του ευρωβουλευτής έλαβε μετρητά και ότι συναντήθηκε με συνομιλητές που εμπλέκονται στο κύκλωμα διαφθοράς.

Η διαφθορά ξεκίνησε με το Μαρόκο

Από τις καταθέσεις του Αντόνιο Παντσέρι προκύπτει επίσης ότι το σκάνδαλο διαφθοράς Qatar Gate ξεκίνησε με το Μαρόκο κι όχι το Κατάρ. Ο Παντσέρι είπε ότι η σχέση του με τον πρεσβευτή του Μαρόκου στην Πολωνία, Αμπντεραχίμ Ατμούν ξεκίνησε το 2012 κι ότι ο Μαροκινός διπλωμάτης του έδωσε 50.000 ευρώ το 2014 για μια προεκλογική συγκέντρωσή του στο Μιλάνο.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Από το Blogger.