Σώθηκε χάρη στη σύντροφό του – «Μου είπε η Κλαούντια να πάω τώρα να κοιτάξω πίσω για θέση»

featured image


Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ο Βασίλης Νεθερίδης, σύντροφος της Κλαούντια Λάτα, της κοπέλας που σκοτώθηκε στο τρένο, όπου ήταν μαζί της, μίλησε για τις τελευταίες στιγμές πριν την τραγωδία…

Μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή “LIVE NEWS”, ο Βασίλης Νεθερίδης ανέφερε αρχικά:

«Μπήκαμε από την Αθηνά στις 19.20 και κάτσαμε στο κυλικείο κατευθείαν, θέλαμε καφέ και να φάμε κάτι. Επιστρέφαμε από το πατρινό καρναβάλι.

Περάσαμε τη Λάρισα, καθυστερήσαμε στο Παλαιοφάρσαλο.

Σε κάποια φάση ένιωσα ότι θα ήταν καλύτερο να κάτσουμε πιο πίσω σε κάποια καλύτερη θέση, ‘μήπως να πάω να κοιτάξω πίσω αν υπάρχει θέση να κάτσουμε’ είπα στην Κλαούντια (σ.σ. σύντροφό του που πέθανε στο τρένο) και μου λέει ‘πήγαινε τώρα’.

Παραξενεύτηκα που μου μίλησε έτσι και πήγα χωρίς δεύτερη σκέψη».Τα επόμενα δευτερόλεπτα έγινε η μοιραία σύγκρουση.

Και συνέχισε ο ίδιος:

«Μετά από πέντε βήματα, μπήκα στο τρίτο βαγόνι, άκουσα ένα τεράστιο μπαμ και μετά λιποθύμησα. Έχω κάποια χτυπήματα, σύρθηκα σε όλο το βαγόνι.

Ξύπνησα μετά από 10 λεπτά από τον καπνό που με έπνιγε. Άρχιζαν άτομα να φωνάζουν ‘καιγόμαστε ζωντανοί, δε θέλουμε να πεθάνουμε’, δεν είχα καταλάβει τι είχε συμβεί, ήμουν σοκαρισμένος.

Είχα αποδεχτεί ότι θα καώ και εκείνη την στιγμή από πάνω μου είχα ένα παράθυρο. Βγήκα, και αυτό που αντίκρισα δεν μπορώ να το εξηγήσω καν. Ήταν απλά τραγωδία, άρρωστη ταινία».

Για τον ίδιο, αυτό που τον στοιχειώνει είναι ότι σώθηκε, όπως λέει, εξαιτίας της συντρόφου του.

«Αυτό δεν μπορώ να διαχειριστώ αυτήν την στιγμή. Όταν την έψαχνα, δεν μπορούσα να βρω ούτε καν το κυλικείο», τόνισε ο ίδιος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Νεότερη Παλαιότερη