Ραγίζει καρδιές η Βέφα Αλεξιάδου: «Τις κόρες μου δεν τις πήρε ο Θεός, έφυγαν μόνες τους»

featured image

Ραγίζει καρδιές η Βέφα Αλεξιάδου: «Τις κόρες μου δεν τις πήρε ο Θεός, έφυγαν μόνες τους»

Στο περιοδικό Λοιπόν μίλησε η γνωστή μαγείρισσα, Βέφα Αλεξιάδου, μεταξύ άλλων, για την πιο δύσκολη περίοδο της ζωή της, όταν πέθαναν οι δύο κόρες της, η Αλεξία και η Άντζυ.

Η Βέφα Αλεξιάδου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο πόνος είναι μεγάλος έτσι κι αλλιώς. Αλλά εγώ έχω ακόμα πιο μεγάλο πόνο, γιατί τα κορίτσια μου θα μπορούσαν να ζουν. “Έφυγαν” γιατί δεν πήγαιναν στον γιατρό


Η Αλεξία είχε άσθμα, με το οποίο θα μπορούσε να ζήσει σε όλη της τη ζωή, όπως ζούνε όλοι οι ασθματικοί. Βέβαια για να ζήσεις με αυτή την πάθηση, δεν πρέπει να καπνίζεις, να πίνεις, ούτε να έχεις τον σκύλο αγκαλιά, όταν ξέρεις ότι επιβαρύνει την κατάστασή σου. Εκείνη τα έκανε και τα τρία. Φώναζα εγώ, αλλά δεν με άκουγε ούτε αυτή, ούτε ο άντρας της. Έπαιρνε κορτιζόνη, την ημέρα που έφυγε ίσως πήρε λίγη παραπάνω και έπαθε ανακοπή. 44 ετών, πόνος αβάσταχτος!


Το είχε από 3 ετών αλλά όσο ήταν κοντά μου την πρόσεχα. Μετά σταμάτησε να πηγαίνει στον γιατρό. Και η μεγάλη μου κόρη είχε καρκίνο στη μήτρα, τον οποίο θα μπορούσε να είχε προλάβει, αλλά όταν πήγε στον γιατρό, ήταν πολύ αργά. Δεν είναι ότι έχασα απλά τα παιδιά μου. Τα έχασα χωρίς να πρέπει να τα χάσω. Δεν τις πήρε ο Θεός, έφυγαν μόνες τους».




Από το Blogger.