«Έχω ένα μuστικό»: Τα ανατpιχιαστικά μηνύματα του 18χρονου μακελάρη λίγο πριν σκότωσει 19 παιδιά και 2 δασκάλους

featured image

Μακελειό στο Τέξας: Ένα βίντεο ντοκουμέντο κάνει τον γύρο του διαδικτύου, στο οποίο φαίνεται πως απεικονίζει τον Σαλβαδόρ Ράμος, λίγα δευτερόλεπτα πριν μπει στο σχολείο στο Uvalde και σκοτώσει τουλάχιστον 21 άτομα.

Όπως αναφέρουν τα social media, το συγκεκριμένο βίντεο έχει τραβηχθεί από ένα γειτονικό σπίτι, από δύο κορίτσια που είδαν τον δράστη να πλησιάζει στις εγκαταστάσεις. Δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα να πρόκειται για αυθεντικό βίντεο, όμως, φαίνεται πως είναι όντως από το σημείο.

Τα τοπικά Μέσα αναφέρουν ότι αρκετοί γονείς έφτασαν οπλισμένοι στο σχολείο, όταν έγιναν γνωστά τα γεγονότα, αλλά οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις δεν τους επέτρεψαν να πλησιάσουν στο σημείο. Αξίζει να σημειωθεί πως στο Τέξας είναι νόμιμη η οπλοκατοχή.

Τα όπλα και τα ανατριχιαστικά μηνύματα πριν το μακελειό στο Τέξας

Λίγο πριν το μακελειό στο Τέξας, ο 18χρονος είχε στείλει μήνυμα στο Instagram σε μια νεαρή γυναίκα από το Λος Άντζελες, την οποία δεν γνώριζε καλά και της είχε ζητήσει να κάνει repost τις φωτογραφίες με τα όπλα που είχε ανεβάσει, υπογραμμίζοντάς της πως «πρόκειται να» κάνει κάτι, αλλά θα την ενημέρωνε κατά τις 11:00.

Όπως επισημαίνει η DailyMail, ο μακελάρης είχε στείλει προσωπικό μήνυμα στο Instagram σε μια γυναίκα, αφού πρώτα την έκανε tag σε μια φωτογραφία με όπλα.

«Θα κάνεις αναδημοσίευση τις φωτογραφίες μου με τα όπλα» της έστειλε ο @sal8dor_.

«Τι σχέση έχουν τα όπλα σου με εμένα», του απάντησε εκείνη την Παρασκευή.

«Απλώς ήθελα να σε ταγκάρω», ανταπάντησε εκείνος.

Την επόμενη Τρίτη, ο 18χρονος έστειλε ξανά μήνυμα στην κοπέλα από το Λος Άντζελες, ενημερώνοντάς την πως «πρόκειται να».

«Πρόκειται να τι;» τον ρώτησε εκείνη, με τον 18χρονο να απαντά: «Θα σου πω πριν τις 11».

«Θα σου στείλω μήνυμα σε μια ώρα» σημείωσε και της ζήτησε να απαντήσει! «Έχω ένα μικρό μυστικό που θέλω να σου πω», συνέχισε, πριν την καλέσει να είναι… «ευγνώμων που σε τάγκαρα».

Εκείνη του είπε ότι είναι τρομακτικό αυτό που της έκανε. «Σε ξέρω ελάχιστα και με ταγκάρεις σε μια φωτογραφία με όπλα;», του έγραψε.

Δυο ώρες μετά το τελευταίο μήνυμα, οπλισμένος με τουφέκι, ο 18χρονος μπήκε στο δημοτικό σχολείο και σκόρπισε τον θάνατο.

Η νεαρή γυναίκα τρομοκρατήθηκε όταν έμαθε τι είχε συμβεί. «Είναι ένας ξένος, δεν ξέρω τίποτα για εκείνον, αποφάσισε να με ταγκάρει στην ανάρτηση με τα όπλα», τόνισε. «Λυπάμαι τόσο για τα θύματα και τις οικογένειές τους. Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω. Ο μόνος λόγος που απάντησα είναι γιατί τον φοβήθηκα. Εύχομαι να είχε μείνει ξύπνια για να τον πείσω να μην κάνει την επίθεση. Δεν ξέρω τι να πω».

Στην αρχή κυκλοφόρησε η φήμη πως η γυναίκα ήταν συνεργός του μακελάρη, με την ίδια να απαντά πως δεν μένει καν στο Τέξας!


Πρώην συμμαθητής του δράστη, δήλωσε πως ο ένοπλος του έστειλε φωτογραφίες ενός όπλου που είχε και μιας σακούλας με σφαίρες κάποιες ημέρες πριν την επίθεση.


Ο φίλος, ο οποίος δεν ήθελε να πει το όνομά του, σημείωσε ότι ήταν κάπως «κοντά» στον Ράμος και είχε νέα του περιστασιακά για να παίξουν Xbox μαζί.

«Μου έστελνε μηνύματα κάθε τόσο και πριν τέσσερις ημέρες μου έστειλε φωτογραφίες με ένα όπλο που χρησιμοποιούσε και μια τσάντα γεμάτη με σφαίρες», είπε, σύμφωνα με το CNN.

«Έλεγα “αδερφέ γιατί τα έχεις αυτά” και εκείνος έλεγε: “μην ανησυχείς”», ανέφερε ο φίλος αυτός.

«Φαίνομαι πολύ διαφορετικός τώρα. Δεν θα με αναγνώριζες», ήταν ένα ακόμη μήνυμα που του έστειλε.

Ο φίλος είπε ακόμη ότι ο Ράμος δεχόταν κοροϊδίες από τους άλλους για τα ρούχα που φορούσε και για την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται ολοένα και λιγότερο στην τάξη.

«Δεν πήγαινε σχολείο… και απλώς σιγά σιγά τα παράτησε», ανέφερε ο φίλος. «Σπάνια ερχόταν στο σχολείο».

Δήλωσε ακόμη ότι μετά την αποφοίτησή του, επικοινωνούσε με τον Ράμος ολοένα και λιγότερο. Όμως κάθε λίγους μήνες, ο Ράμος του έστελνε ένα μήνυμα για να παίξουν μαζί Xbox.

Ο Ράμος φοιτούσε στο γυμνάσιο της πόλης και πριν το μακελειό στο Τέξας, είχε πυροβολήσει τη γιαγιά του, η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Μια φωτογραφία με δύο τουφέκια τύπου AR15 εμφανίστηκε σε έναν λογαριασμό στο Instagram συνδεδεμένο με τον ύποπτο δολοφόνο του Ουβάλντε, μόλις τρεις ημέρες πριν από τη σφαγή στο δημοτικό σχολείο Ρομπ.

Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε ως ιστορία με το όνομα χρήστη “salv8dor_”. Πολλοί συμμαθητές επιβεβαίωσαν ότι ο λογαριασμός ανήκε στον ύποπτο ένοπλο Σαλβαδόρ Ράμος.

Ο γερουσιαστής της πολιτείας του Τέξας Γκουτιέρες είπε στο CNN ότι ο Ράμος, ο οποίος έγινε 18 ετών πριν από λίγες ημέρες, αγόρασε δύο τουφέκια εφόδου στα γενέθλιά του. Δεν είναι ξεκάθαρο αν χρησιμοποιήθηκαν στη σφαγή της Τρίτης.

Η σελίδα TikTok του Ράμος έχει μόνο μία ανάρτηση – ένα κλιπ ενός παιχνιδιού για κινητά του Subway Surfers. Το βιογραφικό κάτω από την φωτογραφία του προφίλ του γράφει: «Τα παιδιά να φοβούνται».

Ο Σαλβαδόρ Ράμος, δούλευε σε ένα τοπικό Wendy’s, σύμφωνα με τον διευθυντή του εστιατορίου.

Ο Άντριαν Μέντες, μάνατζερ στο Wendy’s, είπε ότι ο Ράμος ήταν «ήσυχος και δεν συναναστρεφόταν με τους άλλους υπαλλήλους”, ενώ σημείωσε πως δεν τον γνώριζε σε προσωπικό επίπεδο και δεν τον έβλεπε τις περισσότερες φορές επειδή ήταν σε διαφορετικές βάρδιες.

Ο Ράμος εργαζόταν από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα ή τις 5 το απόγευμα, πέντε ημέρες την εβδομάδα και εργαζόταν ήδη εκεί όταν ξεκίνησε ο Μέντες τον Φεβρουάριο.

Μακελειό στο Τέξας βίντεο ντοκουμέντο




Από το Blogger.