Στέλιος Καζαντζίδης - Άγνωστοι έκλεψαν την προτομή του τραγουδιστή

featured image

Οργή από την κλοπή της χάλκινης προτομής του Καζαντζίδη στη Νέα Ιωνία! Ηταν τοποθετημένη στην ομώνυμη πλατεία λίγα μέτρα από το πατρικό του

Η απόλυτη ντροπή: έκλεψαν τη χάλκινη προτομή του Στέλιου Καζαντζίδη στη Νέα Ιωνία, μερικά μέτρα μακριά από το πατρικό σπίτι του.

  • Από τον Νίκο Νικόλιζα

Δεν έχει προηγούμενο για τους κατοίκους της περιοχής αυτό που αντίκρισαν το πρωί Κυριακής. Οσοι περνούσαν από τη μικρή πλατεία που έφερε το όνομα του μεγάλου λαϊκού βάρδου διαπίστωναν πως έλειπε η χάλκινη προτομή του! Το σήμα κατατεθέν όχι μόνο της Νέας Ιωνίας, που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Στέλιος Καζαντζίδης, στην οδό Αλαείας 31, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.

Η προτομή του αείμνηστου λαϊκού τραγουδιστή είχε στηθεί λίγους μήνες μετά τον θάνατό του, το 2001, ύστερα από προτροπή όχι μόνο των κατοίκων της περιοχής, αλλά και ύστερα από απαίτηση των συλλόγων που φέρουν το όνομά του και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. «Την προτομή αυτή την είχε δημιουργήσει ένας κάτοικος της περιοχής προς τιμήν του Στέλιου μας. Δεν ξέρω πώς να χαρακτηρίσω αυτή την άθλια πράξη της κλοπής. Λυπάμαι πάρα πολύ» λέει η υπερήλικη νονά του Στέλιου Καζαντζίδη, Μαρία Κιουρτζόγλου, η οποία μένει στην ίδια περιοχή όπου έμενε και ο λαϊκός βάρδος.



Μόλις έγινε αντιληπτή η κλοπή της χάλκινης προτομής του Στελλάρα, αμέσως στους συλλόγους «Στέλιος Καζαντζίδης» σήμανε συναγερμός, με αποτέλεσμα να ξεσηκωθούν ήδη τα προεδρεία των συλλόγων και να αναδημοσιεύσουν τη δυσάρεστη είδηση της κλοπής της προτομής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με φωτογραφίες που αναδημοσίευσαν κάτοικοι της Νέας Ιωνίας.

Η χάλκινη προτομή του λαϊκού ερμηνευτή, που δίπλα είχε και μία μικρή επιγραφή που ανέφερε τον τίτλο του τραγουδιού «Η ζωή μου όλη», έγινε αντιληπτή την Κυριακή το πρωί από τους περιοίκους. Μάλιστα, στα εκατοντάδες σχόλια που υπάρχουν για το θέμα κάτω από την ανάρτηση της κλοπής πολλοί «δείχνουν» και τους ύποπτους κλέφτες, καθώς η προτομή ήταν από ατόφιο χαλκό, κάτι που στοιχίζει πολλά στη μαύρη αγορά. Ηδη για την κλοπή έχουν ενημερωθεί τόσο το αστυνομικό τμήμα της περιοχής και ο δήμος, όσο και η οικογένεια του κορυφαίου λαϊκού βάρδου που δόξασε το ελληνικό τραγούδι στα πέρατα του κόσμου.


Από το Blogger.