Στο σκαμνί o 40χρονος «χασάπης» του Βόλου που σκότωσε τη νονά του και τη μάνα του δικηγόρου του

featured image

Θα δικαστεί για τον φρικτό φόνο της νονάς του το 2021, αλλά και της μητέρας του δικηγόρου του το 2009

Για διπλή ανθρωποκτονία θα δικαστεί τελικά ο σφαγέας της Νέας Ιωνίας στον Βόλο, που κατακρεούργησε τη νονά του τον Νοέμβριο του 2021, καθώς παραπέμπεται σε δίκη και για την πανομοιότυπα φρικτή δολοφονία της μητέρας του δικηγόρου του, που είχε μείνει χρόνια ανεξιχνίαστη και εξιχνιάστηκε, όταν ο δράστης βρισκόταν μεταξύ εισαγγελέα και ανακριτή, σοκάροντας τον τότε νομικό υπερασπιστή του!

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου έκανε δεκτή την παραπεμπτική πρόταση της εισαγγελέως, βάσει της οποίας ο 40χρονος Θανάσης Μυλωνάς παραπέμπεται να δικαστεί τόσο για τη στυγερή δολοφονία της 75χρονης νονάς του Ευθυμίας Αβραμίδου – Αλεξούλη πέρυσι τον Νοέμβριο όσο και για εκείνη της 69χρονης μητέρας του πρώην δικηγόρου του Νίκης Τσιρογιάννη – Μιλήνη τον Αύγουστο του 2009, η οποία αποκαλύφθηκε όταν στα εγκληματολογικά εργαστήρια ταυτοποιήθηκε το DNA του στα νύχια του θύματος.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 40χρονος «χασάπης» και για τις οποίες θα δικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είναι ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή, οπλοφορία και οπλοχρησία. Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών φέρεται ότι απορρίπτει τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου ότι ήταν εθισμένος σε ναρκωτικές ουσίες και αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα προκειμένου να τύχει ευνοϊκότερης μεταχείρισης.

Η άτυχη Ευθυμία Αβραμίδου – Αλεξούλη ξεψύχησε μαρτυρικά στα χέρια του βαφτισιμιού της, όταν αρνήθηκε να του δώσει τα χρήματα που της ζητούσε. Στο άκουσμα της άρνησης, ο δράστης άρπαξε ένα τεράστιο κουζινομάχαιρο και το κάρφωσε 42 φορές στο σώμα της ανυπεράσπιστης νονάς του. Στη συνέχεια τύλιξε το πτώμα με σεντόνια και κουβέρτες, και το έκρυψε στο υπόγειο της πολυκατοικίας όπου διέμενε το θύμα. Μάλιστα, το «έπαιζε» ανήξερος και δεν δίστασε να επισκεφτεί το σπίτι της άτυχης γυναίκας και να έρθει σε επικοινωνία με την οικογένειά της, όταν δήλωσε την εξαφάνισή της, δήθεν για να δει τι συμβαίνει!



Η Ευθαλία Αβραμίδου – Αλεξούλη

Τέσσερις μέρες αργότερα, όταν ο κλοιός στένεψε, ο δράστης αποκάλυψε τη φρικιαστική δολοφονία στη γυναίκα του, η οποία ενημέρωσε την Αστυνομία, που τον συνέλαβε. Κατά τη διάρκεια της τυπικής διαδικασίας που ακολούθησε, το DNA του, που είχε σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ταυτίστηκε με αυτό του άγνωστου έως εκείνη την ώρα δολοφόνου της 69χρονης Νίκης Μηλίνη, το 2009. Το γενετικό υλικό βρέθηκε στα νύχια του θύματος, το οποίο, όπως έδειχναν τα στοιχεία, είχε ανοίξει την πόρτα στον δολοφόνο και του είχε προσφέρει παγωτό, κάτι που σημαίνει ότι τον γνώριζε.

Ο 40χρονος μετά την ομολογία του για τη δολοφονία της νονάς του είχε ορίσει ως δικηγόρο τον Γιάννη Μηλίνη, γιο της αδικοχαμένης 69χρονης, που συχνά τον βοηθούσε στις εμπλοκές που είχε με τον νόμο. Oμως ο δικηγόρος δεν φανταζόταν ότι προετοίμαζε την υπεράσπιση του δολοφόνου και της μητέρας του, όπως προέκυψε λίγες μέρες αργότερα. Η 69χρονη είχε σφαγιαστεί το ίδιο άγρια με 20 μαχαιριές και είχε βρεθεί σε λίμνη αίματος από τον γιο της.

Η Νίκη Τσιρογιάννη – Μηλίνη

Μετά την αποκάλυψη ότι το γενετικό υλικό του βρέθηκε στο θύμα, ο Μυλωνάς υποστήριξε ότι ήταν γειτόνισσα του παππού και της γιαγιάς του, και την επισκέπτονταν συχνά όποτε πήγαινε εκεί. Ωστόσο, κανένας από τους ισχυρισμούς του προφυλακισμένου στις Φυλακές Κορυδαλλού δεν έπεισε τον εισαγγελέα, ο οποίος τον παραπέμπει να δικαστεί για τις δύο δολοφονίες, πρόταση που υιοθέτησε πλήρως το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.


Από το Blogger.