Σε «πλήρη γεωπολιτική απομόνωση» η χώρα – Σκληρές αλήθειες από στρατιωτικό αναλυτή στην κρατική τηλεόραση της Ρωσίας

featured image

«Όσο κι αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε, στην ουσία όλος ο κόσμος είναι εναντίον μας»

«Έξω από τα δόντια» μίλησε ο γνωστός Ρώσος στρατιωτικός αναλυτής Μιχαήλ Κονταρένοκ στην κρατική τηλεόραση της χώρας, σε μια προσπάθειά του, ενδεχομένως, να «αφυπνίσει» όσους πολίτες θεωρούν, ακόμη, ότι «όλα βαίνουν καλώς», όσον αφορά στην στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Άλλωστε, το μήνυμά του δεν ήταν απλά ειλικρινές, ήταν ωμό. «Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα γίνει ακόμη χειρότερος για τη Ρωσία», είπε, συμπληρώνοντας πως «η κατάσταση, μιλώντας ειλικρινά, θα επιδεινωθεί για εμάς». Ο Κονταρένοκ, απόστρατος συνταγματάρχης και τακτικός προσκεκλημένος στην κρατική τηλεόραση, γνωστός για τις ειλικρινείς εκτιμήσεις της κατάστασης αναφορικά με την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» του Πούτιν, σημείωσε, επίσης, πως η Ουκρανία μπορεί να προχωρήσει σε επιστράτευση ενός εκατομμυρίου ενόπλων.

«Δεν πρέπει να καταπίνετε ενημερωτικά ηρεμιστικά», είπε, «παγώνοντας» την Όλγκα Σκαμπέγιεβα, παρουσιάστρια του δημοφιλούς τοκ σόου «60 Λεπτά» του δικτύου Rossiya-1 και μια από τις πλέον φιλοκυβερνητικές δημοσιογράφους στη ρωσική τηλεόραση.



Στην Ουκρανία σκοπεύουν να πολεμήσουν μέχρις εσχάτων

Ο Μιχαήλ Κονταρένοκ, αρθρογράφος για στρατιωτικά θέματα στον ειδησεογραφικό ιστότοπο gazeta.ru και απόφοιτος μιας από τις κορυφαίες ρωσικές στρατιωτικές ακαδημίες, είχε προειδοποιήσει πριν από την εισβολή ότι ένα τέτοιο βήμα θα ήταν εις βάρος των εθνικών συμφερόντων της Ρωσίας. «Η επιθυμία να υπερασπιστεί κάποιος την πατρίδα του με την έννοια που υπάρχει στην Ουκρανία – στ’ αλήθεια υπάρχει εκεί και σκοπεύουν να πολεμήσουν μέχρις εσχάτων», ξεκίνησε να λέει, προτού τον διακόψει η Σκαμπέγιεβα,  σημειώνοντας ότι «αναγκαστήκαμε να κάνουμε την εισβολή στην Ουκρανία, κρινόταν η ύπαρξή μας».

Όπως τόνισε ο αναλυτής, εναντίον της Μόσχας βρίσκεται μία συμμαχία 42 χωρών. «Το βασικό πράγμα στη δουλειά μας είναι να έχεις μια αίσθηση στρατιωτικο-πολιτικού ρεαλισμούαν πας παραπέρα, τότε η πραγματικότητα της Ιστορίας θα σε χτυπήσει τόσο δυνατά, που δεν θα ξέρεις τι σε χτύπησε. Για τον Θεό, μην απειλείτε με ρουκέτες την Φινλανδία – μάλλον με αστείο φαντάζει», συνέχισε ο ίδιος. «Το βασικό έλλειμμα της στρατιωτικοπολιτικής μας θέσης, είναι ότι βρισκόμαστε σε πλήρη γεωπολιτική απομόνωση και, όσο κι αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε, στην ουσία όλος ο κόσμος είναι εναντίον μας. Και πρέπει να ξεφύγουμε από αυτή την κατάσταση», κατέληξε ο Μιχαήλ Κονταρένοκ.


Από το Blogger.