Έρχεται για πρώτη φορά έκτακτο «Επίδομα Καλοκαιριού»: Τα λεφτά που θα πάρουν οι δικαιούχοι

featured image

Τη χορήγηση ενός νέου επιδόματος εντός του καλοκαιριού εξετάζει το οικονομικό επιτελείο.

Μετά το έκτακτο δώρο Πάσχα η κυβέρνηση βάζει στο τραπέζι και επίδομα καλοκαιριού με παρεμβάσεις όμοιες με αυτές του Πάσχα που σκοπό θα έχουν να ελαφρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες και σενάρια που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα, η κυβέρνηση, προκειμένου να συμβάλλει στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, λόγω της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας, επιχειρεί να τονώσει προσωρινά το εισόδημα των πολιτών, με επιδόματα και ενισχύσεις.


Στο εν λόγω πλαίσιο της επιδοματικής πολιτικής, στο τραπέζι έχει «πέσει» ακόμα ένα έκτακτο επίδομα, ανάλογο με το «Δώρο Πάσχα», το οποίο μοιράστηκε στους πιο ευάλωτους τη Μεγάλη Εβδομάδα. Αυτή τη φορά, εξετάζεται να δοθεί σαν «επίδομα καλοκαιριού» περίπου στα μέσα Ιουλίου. Ωστόσο, το τοπίο είναι ακόμα «θολό», αφού πρόκειται για ένα ακόμα πιο δύσκολο «παζλ» για το οικονομικό επιτελείο.


Έκτακτο επίδομα καλοκαιριού 200 ευρώ – Σε ποιους θα δοθεί

Εφόσον τελικά αποφασιστεί, αυτό θα γίνει στα πλαίσια που έγινε το Πάσχα, αλλά θα δοθεί προς τα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου.

«Δώρο» είχαν πάρει τότε οι εξής πέντε κατηγορίες:

676.735 χαμηλοσυνταξιούχοι 166.982 άτομα με αναπηρία που εισπράττουν προνοιακό επίδομα 34.964 ανασφάλιστοι υπερήλικες 625.000 οικογένειες με παιδιά 241.281 δικαιούχοι εγγυημένου εισοδήματος

Τα 200 ευρώ μπήκαν στους λογαριασμούς των τριών πρώτων κατηγοριών, ενώ οι τελευταίες δύο πληρώθηκαν μία επιπλέον δόση.




Από το Blogger.