Έτσι είναι ο Θύμιος Τώρα στον Πειραιά – Στον εισαγγελέα ο δικηγόρος του

featured image

Κορυφώνεται η αγωνία για την εξαφάνιση του 39χρονου Θύμιου Μπουγά. Μαρτυρίες κάνουν λόγο για την εμφάνιση του Θύμιου στον Πειραιά όμως η Αστυνομία μαζί με την 6η ΕΜΑΚ Πάτρας συνεχίζουν τις έρευνες στην περιοχή γύρω από το σπίτι του, ο συνήγορος της οικογένειας του 39χρονου, Βασίλης Νουλεζάς μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΟΡΤ και τον Κώστα Γκελντή τονίζει πως τις ερχόμενες ημέρες θα έρθει στον Πύργο προκειμένου να ενημερωθεί ενδελεχώς για όλες τις πτυχές της υπόθεσης.

Ο κ. Νουλέζας θέτει ακόμα θέμα ρατσισμού προς έναν άνθρωπο ΑμεΑ και απευθύνει έκκληση προς τον Θάνο Πλεύρη και την Δόμνα Μιχαηλίδου, εφόσον βρεθεί ο Θύμιος να μεριμνήσουν για να του εξασφαλίσουν ένα καλύτερο επίπεδο διαβίωσης.

Έτσι είναι σήμερα ο Θύμιος Μπουγάς.

Ο κ. Νουλέζας σε δήλωση του είπε: «Έχω και εγώ στεναχωρηθεί, ανησυχήσει και συγκλονιστεί γι’ αυτόν τον συνάνθρωπό μας. Είναι αδιανόητο το 2022 σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα και σε ένα κράτος δικαίου, ένας άνθρωπος εξαιτίας ενός πολύ σοβαρού συμβάντος που υπέστη σωματική βλάβη, έχασε την γνάθο του και παραμορφώθηκε, να μην έχει την παραμικρή βοήθεια από το κράτος, να μη λαμβάνει ούτε ένα επίδομα και να είναι θύμα μιας ‘’αγέλης λύκων’’ που τον τραμπουκίζουν και τον διαπομπεύουν. Ο Θύμιος είναι άτομο με ειδικές ανάγκες και χρήζει προστασίας με βάση τις διατάξεις του Συντάγματος και του νόμου που έχει θεσπίσει η Πολιτεία. Έχασε την δουλειά του, έχασε τον κοινωνικό του περίγυρο και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον Πύργο γιατί δεν άντεχε αυτή την κοινωνική διάκριση και αυτόν τον απίστευτο ρατσισμό που βίωσε.

Εύχομαι να είμαι καλά στην υγεία του, θα σταθώ στο πλευρό του μέχρι τέλους. Η αδελφή του εκφράζει την ανησυχία για την ζωή του, μήπως προβεί σε κάποια απονενοημένη πράξη γιατί η ψυχολογική καταρράκωση οδηγεί σε ακραίες συμπεριφορές. Θα ζητήσω δημόσια από τον υπουργό Υγείας, κ. Πλεύρη να μεριμνήσει ώστε να γίνει μια πρόσθετη χειρουργική επέμβαση εφόσον βρεθεί ο Θύμιος Μπουγάς ώστε να βελτιωθεί η υγεία και η καθημερινότητά του. Η Αστυνομία γνώριζε, όμως υπήρξε αδιαφορία και αδράνεια με αποτέλεσμα αυτή τη δραματική εξέλιξη. Θα είμαι αύριο ή μεθαύριο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πύργου. Αυτός ο άνθρωπος χρειάζεται ψυχολογική και ηθική υποστήριξη από όλη την κοινωνία. Παρακαλώ την υφυπουργό Κοινωνική Πρόνοιας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου να μεριμνήσει για ένα κοινωνικό επίδομα αλλά και για μια εργασία ώστε να εξισωθεί με όλες και να ενταχθεί ξανά στην κοινωνία ως ένας κανονικός άνθρωπος»

Καταθέτει μήνυση ο διοικητής του Silver Alert Μηνυτήρια αναφορά πρόκειται να καταθέσει ο διοικητής του Silver Alert, Γεράσιμος Κουρούκλης, για το άγριο bullying που δέχτηκε ο Θύμιος από τον Πύργο και την εξαφάνισή του.



Ο κ. Κουρούκλης μιλώντας για την εξαφάνιση και το bullying στον Θύμιο σημείωσε πως «σε ό, τι αφορά τους 11 του Πύργου, μαζεύουμε στοιχεία και συμπληρώνουμε τον φάκελο γιατί θα υποβάλουμε δική μας μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, έτσι ώστε να αναλάβει ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός».

Αναφέρθηκε και στις οικογένειες των 11 του Πύργου λέγοντας πως: «Αυτό το κάνουμε, προκειμένου να μην υπάρξει καμία περίπτωση συγκάλυψης. Γιατί από τις πληροφορίες που έχουμε κάποιοι από αυτούς είναι τα λεγόμενα “καλών οικογενειών” και για να το προσδιορίσω περισσότερο, είναι πολιτικών και οικονομικών προσώπων της περιοχής. Φρονώ ότι μπορεί να υπάρξει μια τέτοια τάση, δεδομένου ότι “κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει” και επειδή είναι και επαρχία, όλοι γνωριζόμαστε… Αυτό δεν πρέπει να συμβεί».

Στη συνέχεια επανέλαβε πως ο Θύμιος έχει θεαθεί στον Πειραιά αλλά σε άθλια κατάσταση: «Οι περιγραφές που παίρνουμε από εκείνη την περιοχή, ταιριάζουν με τον Ευθύμη, και ενδυματολογικά και ο σωματότυπος, ακόμα και ο μηχανισμός ομιλίας λόγω τραχειοστομίας».

«Συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σε αναζήτησή του, παίζουμε το κρυφτούλι με τον Ευθύμη. Έχουμε τέσσερις με πέντε μαρτυρίες, είναι στην περιοχή του Πειραιά αλλά μόλις καταλάβει ότι κάποιος τον κοιτάει πιο έντονα, το βάζει στα πόδια και μέχρι να προλάβουν να μας ενημερώσουν έχει εξαφανιστεί. Δεν ξέρουμε αν γνωρίζει ότι το ψάχνουμε, όμως αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι ότι βρίσκεται σε κατάσταση πανικού και προσπαθεί να ξεφύγει από τους πάντες και τα πάντα» σημείωσε.

Όπως τονίζει, ο κ. Κουρούκλης, ο Θύμιος είναι τρομαγμένος και ζει ως άστεγος και επαιτεί: «Τον έχουν δει να βγαίνει από εγκαταλελειμμένα κτίρια αλλά μόλις τον πλησιάζουν, τρέχει και απομακρύνεται και μιλάμε για πολίτες, εθελοντές χωρίς διακριτικά. Όλα συγκλίνουν ότι είναι εκεί αλλά είναι πολύ τρομαγμένος. Είναι ενημερωμένες με φωτογραφίες πεζές περιπολίες της αστυνομίας αλλά και το λιμενικό σώμα μήπως προσπαθήσει να φύγει προς άλλη κατεύθυνση με πλοίο».

Έρευνες 6ης ΕΜΑΚ Επικεντρώνονται εκ νέου στην γειτονιά οι έρευνες Την ίδια ώρα, στον Πύργο, οι έρευνες επικεντρώνονται ξανά στην περιοχή που κυκλοφορούσε ο Θύμιος αφού παρά τις πληροφορίες περί εντοπισμού του στον Πειραιά, κάτι τέτοιο ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί , με τις τοπικές Αρχές να επιμένουν ότι ο 39χρονος άνδρας παραμένει εντός Νομού και ίσως κρύβεται σε κοντινή απόσταση από το σπίτι που σημειώθηκε η «επίθεση» από τους 11 νεαρούς.

Την Δευτέρα, η 6η ΕΜΑΚ Πάτρας βρέθηκε ξανά στην γειτονιά και με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο Τζόρνταν και με τους συνοδούς του Υπαρχηπυροσβέστες Παναγιώτη Φωκά και Βασίλη Αδαμόπουλο «χτένισαν» την περιοχή προκειμένου να βρουν κάποιο στοιχείο που άφησε πίσω του ο Θύμιος Μπουγάς.

Το σενάριο ο Θύμιος να λειτουργεί όπως και πριν τα περιστατικά εκφοβισμού σε βάρος του, με το να κρύβεται τη μέρα και να κυκλοφορεί όταν πέσει το σκοτάδι, χωρίς καν να έχει αντιληφθεί τι γίνεται δεν έχει εγκαταλειφθεί και αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος που οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου και της 6ης ΕΜΑΚ ερευνούν ξανά την συγκεκριμένη περιοχή.


Από το Blogger.