Φονικό στη Χίο – Δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον δράστη

featured image

Συγκλονίζει το νησί του Αιγαίου το άγριο έγκλημα που σημειώθηκε περί τις 3.00 με 3.30 το πρωί του Σαββάτου σε καφέ στην κεντρική πλατεία του χωριού Λιθί της Χίου.

Στο μεταξύ ποινική δικογραφία, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, σχηματίσθηκε κατά του 28χρονου δράστη. 

Φονικό στην Χίο

Θύμα ο 40χρονος κάτοικος Λιθίου και πατέρας δύο παιδιών που δέχτηκε θανάσιμο χτύπημα στο στήθος με μαχαίρι, λάμας 20 εκατοστών περίπου, σύμφωνα το δελτίο τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου.


Φονικό στην Χίο: Το χρονικό του εγκλήματος Ο 28χρονος που δεν ήταν από τη Χίο, αλλά τον τελευταίο καιρό μαζί με τον πατριό του δραστηριοποιήθηκαν στο Λιθί επαγγελματικά, ενεπλάκη στο επεισόδιο με το θύμα, με το οποίο είχαν φιλικές σχέσεις. Πιθανότερος λόγος της παρεξήγησης, σύμφωνα με κατοίκους του χωριού, κάτι που ειπώθηκε ή έγινε προς την σύντροφο του 28χρονου που επρόκειτο να δουλέψει στο καφέ που άνοιξε στις αρχές του μήνα.


Τα όσα διαδραματίστηκαν πιθανότατα να έχουν καταγραφεί από τις κάμερες που διαθέτει το κατάστημα αλλά και να διελευκανθούν από την κατάθεση του ενός και μοναδικού μάρτυρα, νεαρού ομογενή από την Αμερική, που εκείνη την ώρα βρισκόταν σε αυτό και μάλιστα λιποθύμησε όταν είδε την εξέλιξη του καυγά.

Λίγο μετά το τραγικό συμβάν, ο ίδιος ο δράστης φώναξε το φούρναρη του χωριού, που βρίσκεται στο πίσω μέρος του καταστήματος, και εκείνη την ώρα εργαζόταν ότι «κάτι κακό έγινε στο μαγαζί του». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο δράστης μίλησε και με το Κέντρο Υγείας Πυργίου που ενημέρωσε για το συμβάν.

Αστυνομικοί από το Αστυνομικό Τμήμα Μαστιχοχωρίων, με έδρα την Καλαμωτή, έφτασαν στο χωριό και συνέλαβαν το δράστη.

Η σορός του άτυχου 40χρονου μεταφέρθηκε για διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου. Επίσης πρόκειται να γίνει τοξικολογικός έλεγχος σε θύμα και δράστη.




Από το Blogger.