Βρες λαγούμι να κρυφτείς τώρα “Μικρέ Πριγκιπάκο” – Ο εισαγγελέας για τον δήθεν βιασμό της Μπίκα

featured image

Απο την πρώτη στιγμή που έσκασε στην επικαιρότητα το συγκεκριμένο θέμα κράτησα μεγάλες αποστάσεις. Και το έκανα για δυο λόγους. Διότι σιχαίνομαι τους “πουθενάδες” που δικάζουν στα κοινωνικά δίκτυα χωρίς στοιχεία και στο τέλος μένουν μετέωροι και κενοί αλλά με μερικές χιλιάδες ακολούθους παραπάνω… και πώς απο την αρχή η υπόθεση “βρωμούσε”.

Τι συνέβη χθές;

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Κυριακή Κλιάμπα, πρότεινε ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης την απαλλαγή του 27χρονου κατηγορουμένου για την υπόθεση του καταγγελθέντος βιασμού από την 24χρονη Γεωργία Μπίκα.

Από το σύνολο των στοιχείων που συγκέντρωσε η Εισαγγελέας, κατέληξε στο συμπέρασμα πως η καταγγελία της 24χρονης δεν ήταν βάσιμη και άρα ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της τέλεσης «πράξεων γενετήσιου χαρακτήρα χωρίς τη συναίνεση της παθούσας».

Όσοι γνωρίζουν λίγο τις διαδικασίες της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της ξέρουν καλά πώς κατα 99.9% αφήνω το 0,1% ως ποσοστό στατιστικού λάθους… μια τέτοια πρόταση υιοθετείτε πάντα απο το δικαστικό συμβούλιο. Τι σημαίνει αυτό; Πώς ο Λεβέντης θα απαλλαχτεί με βούλευμα.

Κι αυτό γιατί; 

Διότι με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν και τη διεξοδική έρευνα που διενεργήθηκε, ήδη από το στάδιο της ανάκρισης (πληθώρα μαρτυρικών καταθέσεων, αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων αρνητικά σε ναρκωτικές ουσίες, βίντεο από της κάμερες του ξενοδοχείου), δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για να παραπεμφθεί ο 27χρονος σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η εξ΄αρχής και δίχως άλλο εξαγωγή συμπερασμάτων, απο τον μικρό Πριγκιπάκο και τους ομοίους του, εκείνους που κατέβηκαν στην Πλατεία Συντάγματος να διαμαρτυρηθούν – άραγε θα το κάνουν και τώρα; – αλλά και τους “συναδέλφους” μου που άκριτα έδιναν χώρο στις τηλεοπτικές εκπομπές τους στον δήθεν ακτιβιστή… μόνο ντροπή και λύπηση μου προκαλούν.


Χωρίς τη διασταύρωση της πληροφορίας  που είναι η θεμελιώδης αρχή της δουλειάς μας και το κυριότερο, χωρίς η δικαιοσύνη να έχει ολοκληρώσει το έργο της, τόσο από τα μέσα ενημέρωσης όσο και από «αυτόκλητους δικαστές του διαδικτύου», κάποιοι βίωσαν μια επίθεσης σπίλωσης χωρίς προηγούμενο. 


Διότι η αδικία, η λάσπη στον ανεμιστήρα και η σπίλωση ονομάτων με την ανθρωποφαγική συμπεριφορά οποιουδήποτε ήθελε να εκμεταλλευτεί το θέμα για την προσωπική του προβολή δεν πλήγωσαν μόνο τους δήθεν εμπλεκόμενους. Αλλά και τους συγγενείς και τις οικογένειές τους.

  • Και σας το γράφω εγώ που δεκάδες φορές έχω πέσει θύμα όλης αυτής της κάστας στο διαδίκτυο… αλλά ώς χοντρόπετσος τους αγνοώ. Δεν είναι όμως όλοι όπως εγώ. 

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σήμερα έχουν καταστήσει ευχερή τη διάδοση ψευδών ειδήσεων από χρήστες άγνωστης ταυτότητας, οι οποίοι μη γνωρίζοντας επακριβώς τα γεγονότα αλλά και μήτε έχοντας τα εργαλεία για την εξακρίβωση της αλήθειας, προβαίνουν σε τέλεση ποινικών αδικημάτων όπως είναι αυτά της διασποράς ψευδών ειδήσεων αλλά και της συκοφαντικής δυσφήμησης.

Τον λόγο τώρα θα έχει η δικαιοσύνη και συγκεκριμένα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης το οποίο και τελικά είναι το μόνο αρμόδιο για να αποφασίσει.

Βεβαίως ο “Μικρός Πριγκιπάκος” που εξαφανίστηκε τελευταία και οι πληροφορίες μου λένε πώς είναι στο εξωτερικό – μάλλον στον Ολλανδία – θα κληθεί να λογοδοτήσει για όσα παραμύθια διέδωσε και τις ανυπόστατες κατηγορίες σε βάρος προσώπων.

Ανθρώπων που έως σήμερα έχουν διασυρθεί αδίκως και τρωθεί στο βωμό των λαϊκών δικαστηρίων και της ανάγκης αυτοπροβολής των «άτυπων» μελών του με την υπογραφή πλέον των δικαστικών λειτουργών.


Από το Blogger.